vluchtelingen 1

Vluchtelingen wachtend op een doorreisvisum naar Libanon

 

Tijdens ons bezoek, met onze officiële delegatie, uit Twente,  aan Syrië afgelopen week, hebben wij met diverse regeringsfunctionarissen, ministers, gewonde soldaten, vluchtelingencentra,  gesproken en bezocht.

Het meest schokkende van mijn bezoek was, op de terugweg, via  Syrië, naar de Libanese grens, aankomend bij de grenspost van Libanon, daar moesten wij weer wat stempels bemachtigen bij de Libanese grenspost.

Het tafereel wat ik toen zag, blijft op mijn netvlies hangen..In Europa is het momenteel de hype, hoe erg ook, de dood van het Syrische jongetje dat aangespoeld was op het strand.

Duizenden vluchtingen, zover ik kon zien en herkennen aan hun kleding, uit Sweida, Golan hoogte e.a. plaatsen, stonden te wachten bij deze grenspost om de oversteek naar Libanon te maken en daarna naar Europa.

Bij de ingang stond een soldaat van het Libanese leger de namen af te roepen voor de mensen die in aanmerking kwamen voor een visum naar Libanon…de rest moest wachten, buiten op straat, oud, jong, klein, groot, vrouwen, mannen..

Slapend op de grond brachten zij de nacht door, van verschillende kanten hoorde ik dat zij verdreven waren door terroristen, niet alleen IS, maar ook diverse brigades, ook de zogenaamde gematigde rebellen, die nog steeds ondersteund worden door het westen!!

Het westen moet nu eindelijk inzien, haar koers wijzigen en tot de conclusie komen dat de Syrische oorlog geen revolutie is, de Syrische regering het beste met haar burgers voor heeft, de rebellen niets anders zijn dan een bende criminelen , die hun kans schoon zagen om d.m.v. het westen een zogenaamde revolutie te beginnen..

Het westen, zo ook Nederland, moet de zaak objectief bekijken en niet oordelen voordat zij het land kennen, het Midden-Oosten en haar bevolking en altijd in hun achterhoofd houden, dat het HELE Midden-Oosten gekoloniseerd is sinds honderden jaren en geen westers systeem hebben, alleen een systeem van onderdrukking vanuit Europa..

Interne vluchtelingen in Damascus:

darraya
familie uit Yarmouk
Advertisements