Hieronder een samenvatting van het bezoek van de Nederlandse-Syrische delegatie

27 Augustus t/m 2 september

Vrijdag 28 augustus: Een bezoek aan het Tishreen ziekenhuis, gesitueerd aan de rand van de wijken Harasta en Douma, deze wijken zijn continue het doelwit van terroristen, ook houden de terroristen de burgerbevolking gegijzeld in deze wijken. In de wijk Douma is er onlangs beschuldigend gewezen naar het leger van Assad, die zouden barrelboms op deze wijk gegooid hebben en vele slachtoffers onder de burgerbevolking gemaakt hebben.. Echter de andere versie, de officieële, die veel aannemelijker is, daar ik getuige geweest ben van de vele soldaten in het ziekenhuis en hun verhalen..

In Douma is een opslagplaats met chemische wapens van de zogenaamde gematigde rebellen, deze zogenaamde rebellen dreigden bepaalde plaatsen in Douma op te blazen..Het westen is zich totaal niet bewust van het drama van Douma en Harasta, waar de terroristen zich onder de burgerbevolking begeven en een groot deel van hen als menselijk schild gebruiken..deze beschuldigingen heb ik ettelijke malen gehoord van soldaten die in het ziekenhuis verpleegd werden voor hun zware verwondingen.. Iedereen is er zich van bewust dat er in een conflict burgerslachtoffers vallen, dit is onvermijdelijk..Maar het is verkeerd te luisteren naar de zogenaamde rebellen, die het uitlokken en ook zelf vele burgerslachtoffers  maken.

Een foto impressie van het bezoeken van de gewonde soldaten in Tishreen ziekenhuis:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

tishreen 2

Na deze schokkende ervaringen in het zieken het 2e deel van de dag: een bezoek aan het vluchtelingencentrum Saadallah Wannous..gesitueerd in hartje Damascus:

De provincie Damascus telt momenteel 1.4 miljoen vluchtelingen, de meeste vluchtelingen komen vanuit heel Syrië, oost tot west, noord tot zuid..

Hieronder een impressie van 2 vluchtelingen families:

Ook Syriërs van Palestijnse afkomst  bevinden zich onder de vluchtelingen..De centra bevinden zich vaak in scholen of andere openbare plaatsen

Deze familie heeft al 4 jaar geleden Yarmouk kamp verlaten, gevlucht voor de terroristen, die het westen steeds gematigde rebellen noemt en zich onder vlag van het FSA verschool..Deze gematigden hebben veel mensen in Yarmouk vermoord en velen zijn hun huis en eigendommen kwijt!!

familie uit Yarmouk

De familie bestaat uit vader, moeder en 4 kinderen.

darraya

Deze vrouw en haar 5 kinderen, waarvan de jongste een maande geleden geboren is in het centra. Heeft darraya ontvlucht, waar de terroristen vele mensen vermoord hebben, de huizen zijn meestal verbrand of verwoest..Vele vrouwen en meisjes zijn verkracht en de mannen onthoofd of op een andere brute wijze vermoord!!

Advertisements