By: Sonja

assad.jpgHoe het echt zit:

Na 2003, de inval, of liever gezegd de oorlog van de VS, onder de toenmalige leiding van George Bush Jr, en sommige NATO bondgenoten, heerste er chaos in Irak. De chaos werd versterkt door het ontslaan van Officieren en ambtenaren in het leger en ministeries.

index

De meeste officieren werden vastgezet in Kamp Bucca, te vergelijken met Quantanamo Bay, daar raakten zij onder de voortdurende martelingen geradicaliseerd en zwoeren wraak aan Amerika en het westen.  Abu-Bakr Al Bagdadi werd hun aanvoeder al in kamp Bucca. Naderhand gooide hij het op een akkoordje met Senator John McCain om de dictator Assad uit te schakelen! Jahbat al Nusra was geboren. Het kreeg vele aanhangers uit Europa, migranten jongeren, doelloos in Europa, zonder werk, zonder opleiding en niet geaccepteerd aanvaardde zij gemakkelijk de ideologie van de Jihad en uit Al- Nusra werd ISIS en IS geworden!

bagdadi

Daar mengde zij zich in tussen de vreedzame demonstraties in Daraa, Syrië, waar de bevolking demonstreerde tegen de aanhoudende droogte en vroegen hiermee meer geld en hulp. Tijdens de demonstratie schoten zij met scherp op de politie, deze riep de hulp in van het leger en het liep uit de hand. Het leger probeerde de bevolking te beschermen tegen deze zogenaamde rebellen. Die riepen de revolutie uit, een revolutie gebaseerd op een Jihadistische ideologie, terwijl Syrië een seculiere staat was, waar religie en politiek gescheiden is. De Jihadistische revolutie was geboren!

Het westen en de VS blijven, tegen beten weten in, beweren dat het gematigde rebellen zijn. Dat zijn ze niet, ze houden de bevolking in de buitenwijken Harasta, Douma, Jobar en Ghouta (gifgasaanval 2013, keer op keer bewezen door het OPCW en Mogerini) gevangen en gebruiken hen als menselijk schild, indoctrineren de plaatselijke bevolking en roepen op tot Jihad.

Het westen, bombardeert nu en Nederland gaat mee doen. Dat is olie op het vuur gooien, alle landen die bombarderen krijgen te maken met aanslagen, als vergelding! En onder de vluchtelingenstroom die naar Europa komt zitten veel IS-ers en ex-brigadeleden.

Dus zolang het westen, en dus Nederland mee blijft doen aan deze gemaakte oorlog, zal de oorlog aanhouden, dankzij Rusland die samenwerkt met de Syrische regering en het leger, kan IS gestopt worden. Alle andere landen zitten fout, volgens het Internationaal recht mag je niet zomaar, zonder toestemming van de regering van dat land, bombarderen. Ze schermen met het volkenrechtelijk mandaat, verkregen met valse informatie:

volkenrechtelijk mandaat

Het bestaan van een solide rechtsgrond in het internationale recht voor een bepaalde activiteit, bijvoorbeeld geweldgebruik. In dit voorbeeld kan dit stoelen op het in het VN-Handvest erkende recht op zelfverdediging in reactie op een (op handen zijnde) gewapende aanval of een resolutie met een geweldsmandaat van de VN-Veiligheidsraad.

Dit is niet geval van de zijde van de Syrische regering, die verdedigd haar burgers tegen het jihadistische geweld. Zeker zullen er “verkeerde”bommen gebruikt worden, maar dit is onvermijdelijk in een oorlog.


Advertisements