madaya

By: Sonja

Waarom zou  Assad  zijn eigen achterban laten verhongeren?
Beelden van ondervoede kinderen in de stad Madaya  zijn gepubliceerd  op het internet en uitgezonden op de TV . De foto’s zijn zo schokkend dat ik weiger om ze te delen omdat ze  een bewijs zijn het kwaad dat in de mens ligt. Het is ondenkbaar dat een dergelijk lijden van onschuldige kinderen die geen keuze hebben in de oorlog gedaan wordt door de eigen regering.

Wat echter naar buiten is gebracht  is de mythe dat ‘Assad en zijn leger’  de stad belegeren, en dat hij  degene is, waardoor zijn eigen volk lijdt. Dit zijn   de nieuwszenders in het westen en de US.

De Australian Broadcasting Company (ABC) liep voorop om te beweren dat de stad  ” zeven maanden belegerd is door de Syrische regeringstroepen en de Hezbollah-milities”.  Het vermeld slechts in één kleine alinea,  dat Ahrar ash-Sham zich verschanst in de stad van 40.000 mensen, en vermelden niet  dat Ahrar ash-Sham één van de belangrijke bondgenoot is van  Al-Qaeda  in Syrië,  en van Jabhat al-Nusra zij delen de  radicale ideologie. Hoe zijn de  voedseltekorten en de blokkade van de overheid oplegt aan Madaya te rechtvaardigen ? Niets kan zo’n blokkade rechtvaardigen. Dus is de blokkade niet oplegt door de Syrische overheid.

Maar Madaya lijdt niet onder een levensmiddel blokkade van ‘de regering of zoals we het graag in het westen noemen het regime’, maar de voedseltekorten  worden  veroorzaakt door de ” Ahrar ash-Sham ” terroristen die proberen  de Syrische regering te dwingen om de druk op de belegerde terroristische groep te verlichten.

Dit zeer reële scenario is niet gebruikelijk voor de propaganda van de westerse media en politiek , door  eenvoudig onderzoekswerk te doen zou een ieder  kunnen begrijpen  wat de situatie is, wat als  een complexe Syrische oorlog wordt beschouwd, die na wederom onderzoek te plegen, niet complex is.

Niemand vanuit het westen, niet de media, niet de politiek geen één van hen hebben overwogen of misschien zelfs gezien hoe de situatie daadwerkelijk is, zij zien allen de beelden vanuit het Bureau in de UK (Syrisch Observatorium), deze man , die claimt juiste informatie te hebben, is al 15 jaar niet in Syrië geweest, omdat hij banden met de moslimbroeders heeft is hij gevlucht naar het vrije westen om zijn dubieuze praktijken voort te zetten en het westen gelooft hem, de westerse media die klakkeloos zijn informatie overneemt, hier is iets totaal verkeerd met de journalistiek en de politiek!

Dus inderdaad politiek en 2e kamer doe er iets aan, zoals de reguliere kranten schrijven, doe iets aan de situatie en stop ermee te zeggen dat de terroristen gematigd zijn, het zijn niets anders dan daders, dezelfde die aanslagen in Europa plegen. Doorbreek de vicieuze cirkel en geef toe, ja we zaten fout, net als bij Irak. Het is geen revolutie, het is een regelrechte inmenging , waarvoor terroristen gebruikt worden, net als in Afghanistan en Irak, wat indruist tegen alle internationale verdragen!

bronnen:

 

 

(Wikipedia) Harakat Ahrar ash-Sham al-Islamiyya (Arabisch: حركة أحرار الشام الإسلامية, translit. Ahrar ash-Sham, lit. “Islamitische Beweging van de Vrije Mensen van de Levant”) is een coalitie van meerdere islamitische en salafistische eenheden die samengevoegd zijn tot één brigade om te strijden tegen de Baath-regering onder leiding van Bashar al-Assad. Ahrar ash-Sham werd geleid door Hassan Aboud.  In juli 2013 had Ahrar ash-Sham  10.000 tot 20.000 strijders,  waardoor het de tweede meest krachtige groep is die strijd tegen Assad, na het Vrije Syrische Leger.  Het was de belangrijkste organisatie die onder de paraplu van het Syrische Islamitisch Front  staat en is een belangrijk onderdeel van het Islamitisch Front.  Syrië, de Verenigde Arabische Emiraten en Rusland hebben Ahrar ash-Sham aangemerkt als een terroristische organisatie.

Al-Masdar nieuws

Felicity Arbuthnot, Sarah Abdallah in Lebanon

Advertisements