20-11-2016

By: Sonja van den Ende

familie

Een gezin van 6 personen is in staat is geweest  het  oostelijke platteland van Aleppo te ontvluchten afgelopen zondag. Ze werden door de gouverneur van Aleppo in het Baath-partij gebouw in West Aleppo ontvangen.

“De situatie in de oostelijke wijken van Aleppo is een “hel” de misdaden van de gewapende terroristische organisaties zijn vreselijk en zij zijn het  die voorkomen dat burgers het oostelijk deel kunnen  verlaten, zij  plegen de meest vreselijke misdaden tegen de burgers”, Mohammad Idelbi, vader van het gezin vertelde dit tegen een  verslaggever.

Afbeeldingsresultaat voor families freed from eastern aleppo
De gouverneur van Aleppo , stelde de familie gerust en zei, dat aan alle eisen van de familie in voorzieningen en basisgoederen zal worden voorzien, onderdak, eten en medicijnen.

Eerder, waren twee families van tien leden er in geslaagd om te vluchten vanuit de oostelijke wijken van Aleppo stad waar ze toen ook werden  verwelkomd door de gouverneur van  Aleppo  Hussein Diab en het  ministerie  van (Aleppo Branch)  de al-Baath-Arabische Socialistische Partij Ahmad Saleh Ibrahim.

Afbeeldingsresultaat voor families freed from eastern aleppo

Mohammad Ali al-Hassan, zijn vrouw en drie kinderen, waren in navolging van   de familie van  Abdul Azeem Sammaqiyeh, zijn vrouw en drie kinderen er in geslaagd om te vluchten en de  het veilige deel van west Aleppo te bereiken.

Al-Hassan vertelde een verslaggever dat ze meerdere pogingen ondernomen hadden maar dat elke keer de “terroristen” de corridors afsloten, zodat het de bevolking onmogelijke gemaakt wordt om naar de andere kant te vluchten. Bij deze taferelen denk je als “Europees” burger aan de “Berlijnse muur”, daar was het ook “bijna” onmogelijk te vluchten, alleen zijn dit echt terroristen van het “ergste”soort!

Afbeeldingsresultaat voor families freed from eastern aleppo

Hij vertelde verder   dat de terroristische groepen verhinderen dat de lokale bevolking  voedsel en medicijnen krijgen , alleen de terroristen hebben toegang tot deze basis behoeften!
Voor de tweede dag, protesteren honderden gezinnen in Oost Aleppo  tegen de terroristische organisaties, zoals FSA, Al-Nusra, Al-Queda en eisen hun onmiddellijk vertrek uit de woonwijken.

Eerder, bevestigde het Russische ministerie van Defensie, de  woordvoerder, generaal-majoor Igor Konashenkov dat gewapende mannen (terroristen) de protesten onderdrukken, protesten waarbij meer dan 1500 mensen deel namen in de wijken: Bustan al-Qasr al-Kallaseh, al-Ameriyeh en al-Fardous, eraan toevoegend dat de terroristen alle straten die naar de “corridors” blokkeren, verder zijn er berichten dat   27 burgers gedood zijn en honderden anderen gewond, tijdens de protesten!

De VS/EU en VN blijven geloven in het “sprookje” van gematigde rebellen, die steun van de bevolking hebben, een “sprookje” dat een echte “nachtmerrie”is voor de Syrische bevolking!
Hoe halen ze in hun hoofd een plan neer te leggen, waarbij Oost Aleppo naar de terroristen zal gaan, als een veilige “enclave”, echt ongeloofelijk. De EU en de waazin van terroristen!
Afbeeldingsresultaat voor families freed from eastern aleppo
bron: SANA, RT, TASS
Advertisements