4-11-2016

By: Sonja van den Ende

Het wordt steeds gevaarlijker, dag in dag uit, de oorlogstaal van de EU en VS/NATO. Het zijn geen “oorlogspelletjes en oefeningen”meer, maar huiveringwekkende taferelen, die we sinds de 2e wereldoorlog niet meer gezien hebben in Europa.

Vandaag, weer een bericht:

Soldiers of the U.S. Army 3rd squadron, 2nd Cavalry Regiment as the troops of the Het Amerikaanse leger zal  6.000 troepen inzetten/sturen, samen met tanks, infanterie voertuigen, zware houwitsers en gevechtshelikopters naar  Oost-Europa, waar een massale NAVO opbouw al aanwezig is tegen Rusland, die zogenaamd de grote vijand is.

The 3e “Brigade Combat Team (3 ABCT)” van de  in Colorado-gestationeerd 4de Infanterie Divisie zullen 4.000 soldaten in de regio inzetten  januari 2017 zullen ze er zijn , zei het Amerikaanse leger in een persbericht.

Daarnaast zal het leger meer dan de helft van de in New York gevestigde 10e Combat Aviation Brigade sturen , bestaande uit 1.750 piloten, samen met 60 vliegtuigen, waaronder CH-47 Chinooks, UH-60 Blackhawks en medevac helikopters, volgens de website Stars and Stripes  .

Beide eenheden zullen deel uitmaken van Operatie “Atlantic Resolve”, een door de VS geleide “operatie opbouw” aan de grenzen van Rusland om zogenaamd “oost-europese landen de”VS NATO” bondgenoten, gerust te stellen , die beweren dat er een dreiging vanuit Rusland is. Tijdens mijn bezoek afgelopen zomer naar Lublin, Oost-Polen, grens met Oekraïne, was van deze “ongerustheid” niet veel te merken, de meeste burgers waren voor vrede en stabiliteit met Rusland en op de straten, bij winkels en stalletjes zag je veel artikelen en souvenirs  uit Rusland. 

Tijdens mijn bezoek naar “Odessa”, afgelopen mei 2016, waar ik uitgenodigd was door de “Moeders van Odessa”, kreeg ik een beeld  van wie de “echte agressor”is, de regering van Oekraïne, gesponsord door de EU, een fascistische regering, aan de macht gekomen door een “color revolutie”, a la Soros style, die de Russische sprekende bevolking onderdrukt.

Moederdag in Odessa

Metronieuws: Mei 2016:

moederdag Odessa

Twee mei 2016, was ik namens de stichting “Mothers for Odessa” uitgenodigd om een bezoek te brengen aan Odessa (Zuid-Oekraïne) om de herdenking van de gruwelijke gebeurtenissen van 2 mei 2014 te herdenken. Op het plein, bij het vakbond huis werden minstens 48 burgers levend verbrand, toen zij de fascisten probeerden te stoppen, die aangestuurd door de huidige regering o.l.v. Porochenko, probeerde een revolutie daar uit te roepen en het gebouw te bezetten. Zij gooiden, daarna benzine naar binnen en staken dit aan, zij wisten dat er nog mensen in het gebouw aanwezig waren, die zijn toen levend verbrand!

13103398_1093181364061714_2798887525888650142_n

Deze affaire wordt in, ook in Nederland, in de doofpot gestopt, dit is slecht voor het imago, Oekraïne is toch een Europees land en moet bij de EU komen. Heb ik nieuws voor je Oekraïne is geen democratisch EU land. Ik heb het eens goed uitgezocht ter plekke aldaar en de huidige regering bestaat voor 50% uit fascisten, die wij neo nazi’s zouden noemen, echte neo nazi’s, die de moeders van de overleden slachtoffers en hun familieleden probeerden te stoppen om bloemen neer te leggen op het plein, een grote politie en militaire macht op de been brachten, er waren zelf “snipers” op de daken aanwezig en de meerderheid van de bevolking van Odessa, was uit angst uit de stad gevlucht, dit alles gisteren 2 mei 2016!

Ik en andere schrijvers/journalisten/reporters: 2 uit Italië, 3 uit de VS en 1 uit Rusland, hebben de intimidatie getrotseerd en zijn op het plein met de “moeders” gebleven. De Europarlement leden die gekomen waren naar Odessa, niet veel, daarbij moet ik vermelden dat er een delegatie van Fransen tegenhouden is bij de grens op het vliegveld, heb ik daar niet op het plein gezien, wel waren zij heel even voordat wij een diner hadden met de moeders 5 minuten aanwezig om hen vragen te stellen, veilig binnen dat wel! Ook de OSCE de organisatie voor veiligheid en vrede, was na een half uurtje alweer weg! Daar stonden we dan,tussen huilende en machteloze “moeders” die geïntimideerd werden door politie, brigades, privé legers en “snipers”. Moederdag in Odessa, iets dat ik mijn leven niet zal vergeten. Nederlanders die NEE gestemd hebben tegen het associatieverdrag met Oekraïne, hebben het juiste gedaan, de Oekraïne is geen EU democratie maar een dictatuur, waar de Russische minderheid alle rechten ontnomen worden, het recht op demonstratie, het recht op werk en behandeld worden als tweederangsburgers. Geen Oekraïne in de EU, zolang zij mensen onderdrukken.

 

Verder met de troepenopbouw:

De 3e ABCT brigade is de  eerste “rotation” gepantserde brigade, dat zal worden ingezet in Europa. Het zal komen in Polen, waar het hoofdkwartier van de brigade zal worden opgezet, samen met een gepantserde cavalerie-eenheid en een veldartillerie bataljon met zelfrijdende M109 “Palladin” houwitsers.

Andere brigade onderdelen zullen worden verspreid over de regio, zegt de VS leger luitenant-kolonel Jason Brown, een 4e Infanterie Divisie woordvoerder.

Een bataljon met M1 Abrams tanks zullen worden gestationeerd in Estland en Letland, een andere in Duitsland. Een pantserinfanteriebataljon met M2 Bradley infanteriegevechtsvoertuigen  en M1 Abrams tanks zullen  naar Roemenië en Bulgarije worden gestuurd, of zijn inmiddels aangekomen.

Dit zijn de  laatste ontwikkelingen in een reeks van recente Amerikaanse en de NAVO geleide operaties in de Baltische staten en Oost-Europa. Eerder, stuurde de VS/NATO  4.000 troepen naar de regio als onderdeel van een multinationale eenheid waar de VS, Duitse, Britse en Canadese bataljons ondersteunt en aanstuurt.

Noorwegen, een Scandinavische land wat grenst aan Rusland in het noorden, zal een “beperkte operationele krijsmacht ‘van ongeveer 330 mariniers  inzetten op de Vaernes militaire basis in januari 2017.

Ik zou, de Europese bevolking en politiek willen waarschuwen voor een escalatie, niet van Rusland’s kant maar een ondersteunde escalatie van de VS, die uitdraait op een wereldoorlog, waar de gevolgen niet zijn te overzien. Ik denk niet zozeer aan “atoombommen”, maar aan kleine incidenten, burgeroorlog tussen bevolkingsgroepen, economische verslechtering en bovenal het gevaar van de Industriële revolutie 4.0, zoals hij in Duitsland wordt genoemd en 75% van de bestaande banen en bedrijven zal wegvagen, door vervangende “kunstmatige intelligentie “zoals robots, internet.

Afbeeldingsresultaat voor NATO en US in oost europa

Het gevaar komt van veel kanten, zo heeft Duitsland haar burgers al opgeroepen om te “preppen”. Er kunnen bv. kerncentrales gehackt worden of andere energiecentrales.

Een oorlog die al begonnen is in 2001 (Axis of Evil George Bush Jr.)en zal escaleren!

De Chinezen, die niet de tendens hebben zich in te mengen, nu geprovoceerd zijn door de “troepenopbouw”in de zuid-chinese zee, sturen versterking naar “Tartous en Lattakia” in Syrië naar de Russen!

bronnen: Stars en Stripes, RT

Advertisements