Actueel

By: Sonja van den Ende – Metro nieuws

Afbeeldingsresultaat voor de dood van zwarte piet en sinterklaas cartoon

De dood van Sinterklaas en Zwarte Piet

Met stijgende verbazing volg ik de huidige ontwikkelingen in Nederland over het verdwijnen van culturele tradities.

In Nederland zijn we al veel van onze waarden verloren, de media, scholen, is veramerikaniseerd. Nog even en Engels wordt de voertaal, dan zijn we echt de 51e staat van Amerika! De multiculturele samenleving is totaal mislukt, ook in Amerika, waar twee-derde van de donkere bevolking in de gevangenis zit en één-derde van de blanke bevolking aan (hard) drugs verslaafd is, volgens het programma: “droomland Amerika”.

Nu wij zijn hard op weg om ook deze trends te gaan volgen, i.p.v. dat de “donkere” bevolking” in Nederland zich zorgen maakt over discriminatie op de werkvloer, slavernijverleden echt aanpakken, zoals bv rechtzaken aanspannen tegen de staat der Nederlanden, ICC zaken, gaan ze een “kinderfeest” aanvallen op racisme over “zwarte piet”, een feest dat al sinds de 16e eeuw bestaat (zie Wikipedia).
De oorsprong van het feest dus in de middeleeuwen ligt met als omschrijving van “zwarte piet”:
Een personage in de vorm van een zwarte man of duivelsgestalte bestond in de folklore al langer. Meestal heette hij Klaas, soms was er sprake van namen als Bullebak, Zwarte Man, “Piet met de Pooten” (1749). Deze man was een vaak bontgeklede gestalte, voorzien van rammelende kettingen, het gezicht soms met roet zwart geschminkt of voorzien van een masker. Soms was hij verkleed als harlekijn en voorzien van belletjes. Hij gaf snoepgoed aan de kinderen en had een opvoedkundige taak als boeman om hen tot gehoorzaamheid te bewegen. De zwarte gezichtskleur werd tegelijkertijd in verband gebracht met de schoorsteen waardoor hij het snoepgoed naar beneden zou werpen. Dus niets discriminatie, gewoon een man door de schoorsteen. Die later “zwarte Piet”is gaan heten, omdat hij door de schoorsteen kwam.

En Sinterklaas: In Nederland zet men vanaf ten minste de 15e eeuw de schoen. In eerste instantie gebeurde dat in de kerk en was de opbrengst voor de armen. Uit archiefstukken blijkt dat vanaf 1427 in de Sint-Nicolaaskerk. Al deze onzin voor niets, Sinterklaas is een heiligman van “Turkse”afkomst, misschien gaan de Turken nu ook zeggen dat ze gediscrimineerd zijn. Hoe gek kan het worden? De dupe zijn dus de: kinderen, winkeliers, want als je goed kijkt,zijn er geen advertenties meer, bijna tot geen artikelen in winkels en reclames!

Misschien volgend jaar de kerstman? Een stoute “blanke” man, die met rendieren rondloopt, iets voor de dierenactivisten misschien?

Bronnen: Wikipedia

Advertisements