7-10-2016

By: Sonja

Afbeeldingsresultaat voor de vieze oorlog in Libië

Heel onopvallend en zeker niet goed genoeg voor groot voorpagina nieuws, wordt er tussen neus en lippen door vertelt, dat Nederland naar Libië gaat. Schande, een land kapot gemaakt door de VS en ook Nederland. Nog meer ellende, het smoesje is natuurlijk een “vredes missie”, het helpen van de Libische regering, welke regering, er zijn er 3? Ze noemen dat een “eenheidsregering”.

Het ergste van het verhaal is dat de zogenaamde “linkse”, m.u.v. Groen Links en gelukkig ook aan de rechterkant de PVV, VOOR  deze “oorlogsmissie”gestemd hebben. Zelfs een partij als de SP, die ik herhaaldelijk als “pacifisten”bestempeld heb, zijn nu voor, ze willen zogenaamd “geen bommen op Aleppo”maar wel op Libië?

Het wordt allemaal gebracht als zijnde een missie, tegen vluchtelingen, er worden n.l. politiemensen getraind op een “oorlogsschip”, hoe bizar klinkt dat? O ze hebben toestemming van de “eenheidsregering” die sinds april probeert het land bijeen te houden, wat niet lukt.:

De Tweede Kamer steunt het plan van het kabinet om een marineschip naar de kust van Libië te sturen zodat daarop leden van de Libische kustwacht kunnen worden getraind.

 Op Zr. Ms. Rotterdam worden acht weken lang 85 Libiërs door militairen uit drie andere EU-landen getraind zodat zij hierna effectiever tegen mensen- en wapensmokkel uit hun land kunnen optreden.

Dit jaar zijn al vele tienduizenden migranten met hulp van smokkelaars uit Libië richting Europa vertrokken.

De Kamerleden maken zich zorgen dat het marineschip een aanzuigende werking op migranten kan hebben. Volgens minister Jeanine Hennis (Defensie) wordt dat onder meer voorkomen door het schip buiten de smokkelroutes te positioneren op zo’n 150 kilometer uit de kust.

“Kan Sophia wel voldoen aan haar mandaat”, vroeg Sjoerd Sjoerdsma van D66 zich verder af. Rick Grashoff (GroenLinks) heeft grote twijfels over de effectiviteit van de missie. En CDA’er Hanke Bruins-Slot wilde weten of de Libiërs zich wel aan de afspraken gaan houden en ook echt de mensensmokkel gaan aanpakken.

‘Bescheiden bijdrage’

Het kabinet spreekt van een “bescheiden bijdrage”. De missie lost de complexe problemen in het land niet direct op, erkende minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken). Hij hoopt dat de EU snel toestemming krijgt van de Libische eenheidsregering om in de territoriale wateren op te kunnen treden tegen smokkelaars.

Uiteindelijk kreeg het kabinet steun van alle partijen voor de missie, behalve van de PVV en GroenLinks. PVV’er Raymond de Roon denkt dat het marineschip een magneet voor vluchtelingen wordt. Ook vindt hij de missie te duur. De inzet kost 6 miljoen euro.

Afbeeldingsresultaat voor de vieze oorlog in Libië

Wat info over LIBIË:

In het kader van de zogenaamde Opstand in Libië,   (gemaakt door het westen , regime change) vlogen NAVO-gevechtsvliegtuigen boven het Libische luchtruim vanaf 31 maart 2011. Een groot deel van deze vluchten hadden militaire installaties, kazernes, vliegvelden, radarsystemen, tanks en pantservoertuigen als doel. Maar talloze burgers lieten het leven. De aanvallen hadden de gevechtskracht van het Libische leger sterk gereduceerd. Tijdens de zogenaamde opstand waren ook de wapendepots van het leger geplunderd. Veel wapens zijn gebruikt in de strijd tegen het de toen huidige regering, maar de angst bestaat dat deze ook in handen zijn gekomen van criminele organisaties. De regering beschikte over vele duizenden van de schouder af te vuren luchtdoelraketten, waarvan vele zijn verdwenen.

Libië, was o.l.v. Ghadaffi, één van de RIJKSTE landen in Noord-Afrika, gratis onderwijs, gratis medische voorzieningen, de meeste Libiërs spraken goed Engels en hadden een goed leven. Door het verraad van het westen aan Ghadaffi, m.n. door Tony Blair, hebben zij (NATO en VS) Libië in een nietsontziende oorlog gestort, met als doel “regime-change”. Hilary Clinton was destijds Minister van Buitenlandse zaken en onder haar leiding zijn  honderdduizenden burgers gestorven.

 

Bron: Nu.nl

Advertisements