By: Sonja

26-7-2016

 

Nederlanders hebben er een handje van om  “Poolse-werk -immigranten”te verafschuwen, omdat, inderdaad zij goedkope werkkrachten zijn en m.n., onze transport sector overgenomen hebben, verder zijn er negatieve berichten over de huidige regering, die te “nationalistisch zou zijn”. Prima zou ik zeggen, als zij daarvoor gekozen hebben.

Onlangs was ik in Polen, in de  stad “Lublin”, aan de grens met Wit-Rusland en Oekräine. Om een korte vakantie te houden. De Poolse bevolking was ontzettend aardig en hanteren een hogere “moraal”code dan dat wij die hebben hier in West Europa.  En de hysterie over Rusland, ben ik daar niet tegengekomen. Er worden bij diverse kraampjes en winkels, artikelen uit Rusland verkocht:  b.v Matroejska’s etc.

Verderop zou de NATO macht gelegerd zijn, daar is dus niets van te merken in de stad..geen foto..geen soldaten niets. Of de mensen voor de EU en NATO zijn, ik denk dat veel van de “gewone”bevolking hier niet echt mee bezig is. Het kapitalisme is al wel doorgedrongen in de vorm van “Subway”, McDonald.. Maar er zijn nog veel authentieke “Poolse” winkeltjes te vinden en de historie van het oude Polen nog volop aanwezig!

Mijn gevoel en met “Poolse”mensen gesproken te hebben, is dat zij naar Nederland komen om “euro’s”te verdienen, maar liever niet hier zouden komen en wij absoluut niet bang moeten zijn voor deze mensen..die zeker na een aantal maanden/jaren weer terug naar hun mooie thuisland Polen gaan! Als de EU echt landen als Polen zou helpen met de economie, zouden zij zeker niet komen!

Polen ligt dwars zegt de EU, maar de Polen willen graag hun cultuur behouden en zijn ook niet erg blij met de vele vluchtelingen die binnenkomen, er ook weinig, tot geen toelaten. Toch niet gek, wat er de afgelopen dagen gebeurd is? De EU m.n. Duitsland verwelkomt iedereen, dat is fout..Mensen die echt geholpen moeten worden, moet je helpen, maar zeker niet de grote stroom vluchtelingen die  voor economische redenen komen of voor geweld en aanslagen.

Het probleem van de EU is dat de rijkdom niet verdeeld is, het project EU allang gefaald heeft, want wij worden er niet beter van, alleen de mulitnational’s en regeringen. De hysterie, angst voor Rusland en gestoorde regels vind je niet in Polen..Al wil onze media dit ons wel doen geloven! Een mooi land waar de tijd net even stilstond en het hyperige Nederland een verre planeet lijkt!

 

 

Advertisements