By: Sonja

Aan: Het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen

Postbus 16375

2500 BJ Den Haag

Bewindslieden OCW

Minister: dr. M. (Jet) Bussemaker (PvdA)
Staatssecretaris: drs. S. (Sander) Dekker (VVD)

Tot mijn stomme verbazing en schok, na een tip gekregen te hebben via een bron en gecheckt te hebben met mijn dochter, is het dus waar, Nederland past indoctrinatie toe in Nederlandse schoolboeken over Rusland. Het artikel over deze “indoctrinatie”speelt als sinds 2015, maar het staat nog steeds in de schoolboeken (2016), zoals ik heb kunnen zien!

Het schoolboek heet:  ‘Thema’s in Social Studies 1’ en is bedoeld voor 15- en 16-jarige leerlingen.

Rusland wordt afgebeeld als een monster met klauwen een cartoon ( kaart) aan schoolkinderen.

Het boek geeft kinderen een zogenaamde helpende hand in het begrijpen welke landen goed of slecht zijn, op een wereldwijde schaal, als presentatie , waarbij landen worden afgeschilderd in overeenstemming met de ‘mate van vrijheid’. Landen als Rusland en China zijn geschilderd als ‘geen vrije landen’, terwijl de EU-lidstaten en de VS worden voorgesteld als de meest bevrijde landen.

“Het is absoluut anti-Russische propaganda, dat is ironisch, want Rusland wordt  vaak beschuldigd van  propaganda, maar het lijkt erop dat we niet in staat zijn om te erkennen dat Nederland ook  propaganda gebruikt.” Schandelijk en dat aan schoolkinderen, door onze zogenaamde “vrije”democratische regering?

Photo by Michel PhilipsenHoever zijn jullie totaal doorgeslagen en de weg kwijt in de Haag? Dat is mijn vraag, indoctrinatie aan scholieren is zeer schadelijk en leid tot oorlog en verderf, inmiddels is de vijand al gemaakt,  in de schoolboeken!

Een  artikel geschreven door Amari Roos (2015), zegt dat het aanzien van Rusland gemeten wordt in de zogenaamde Oekraïne revolutie , “de waarheid is het tegenovergestelde van wat Nederlandse kinderen worden onderwezen.”

“Als  ouder “, werp ik een  kritische blik op mijn kinderen’s studiemateriaal en ben zeer verontrust, de school dient ten alle tijden te  informeren over hoe het  er werkelijk toegaat op deze planeet. Het school systeem staat dus niet toe dat de studenten kritisch denken en eigen conclusies trekken, wat zeer onwenselijk is!

Er was ooit een historische dialoog tussen de Nederlandse minister-president Rutte en president Vladimir Poetin ten aanzien van vrijheden in Rusland. Dit was dus een regelrechte leugen, Nederland is niet vrij en verspreid propaganda. Ook Minister Bussemaker neem ik dit zeer kwalijk, dit is zo on-democratisch, oorlogszuchtig en getuigt van een zieke mentaliteit ten aanzien van de wereld en haar burgers!

Cocluderen: Er wordt niet objectief lesgegeven maar indoctrinatie toegepast!

bronnen: Rt, Sott net, schoolboek

 

Advertisements