Lezerscolumn van: sonjavandenende

Actueel

EK, sport en poltiek is oorlog

Met verbazing heb ik, als voetbal leek alles gevolgd van het EK, d.w.z., niet de wedstrijden, maar het geweld in Parijs. Een stad in oorlog, duizenden demonstranten voor betere arbeidscondities, aanslagen en recentelijk de rellen tussen Engelse en Russische fans!

Oorlog zou ik het noemen, rellen keurt niemand goed, maar de grote provocatie van het westen tegen Rusland, uit zich nu ook bij gefrustreerde voetbal fans, die werden uitgefloten, tijdens het spelen van het Russische volkslied, verder werd alleen de Russische kant belicht in de rellen en niet de Engelse, die, zoals uit verleden blijkt, ook geen “lieve”jongens zijn, “Heizel” station in België, is gemakshalve vergeten!

Enfin, de Russische fans krijgen in Frankrijk gevangenis straffen,een supportersbus zomaar aangehouden, zonder opgaaf van reden. Zelfs de minister van buitenlandse zaken Lavrov vond dit een “schande”. Oorlog dat is het, oorlog op alle fronten, niet de oorlog die we kennen van 1940-1945, maar een nieuwe oorlog, propaganda door de media en sociale media. Het demoniseren van Rusland en alle “vrije ongebonden” landen die in de kern nog socialistisch zijn en niet buigen voor de VS en EU.

Nu vandaag, wordt het duidelijk of Rusland wel naar de Olympische spelen mag in Rio. Het riekt naar uitsluiting en de VS en de EU zullen Rusland tot “paria staat” degraderen. Dit is dom erg dom, Rusland is een machtig land en de Russen en de Russische regering o.l.v. Poetin zijn tot het uiterste geprovoceerd en zullen uiteindelijk gedwongen zijn terug te slaan. Dan is het echte oorlog, een nietsontziende oorlog. Die de burgers zal treffen. Alles is immers voorbereid: De grote NATO troepen macht in Oost-Europa, onder de leugen dat Polen zich onveilig voelt. Een ieder die deze onzin gelooft, moet de geschiedenis van de KRIM op Wikipedia eens lezen en onderstaande documentaire bekijken.

Rusland is het enigste land dat IS in Syrië bestrijd, al spreken de VS en EU dit tegen. Het Syrische leger met hulp van Rusland staat 30 KM voor de deur van Raqqa, de hoofdstad van IS. Daar zijn de VS en Europa bang voor, het kaartenhuis van leugens zal n.l.instorten, heb je jezelf nooit afgevraagd, waarom we al zo lang bezig zijn met bombarderen en IS wordt alleen door Rusland verslagen? Heb je jezelf nooit afgevraagd waarom er toch zoveel IS aanslagen in Europa zijn en niet in Rusland of andere landen? Juist die hebben geen oorlog gevoerd in het MO en doven de brandhaarden.
https://www.youtube.com/watch?v=XeWXs8fLC1I

Advertisements