By: Sonja

Vorige week, werd er kort op het Nederlandse nieuws van de NOS, een berichtje geplaatst over 2 omgekomen IS strijders in Syrië, die uit Nederland afkomstig waren.  Echter werden er geen details en/of achtergrond informatie gegeven. Via Twitter bronnen,  waarop precies staat hoe ze gerekruteerd zijn, hun echte en valse namen, adres in Nederland en nog meer bijzonder de “Nederlander”die hen aanbevolen heeft een bekeerling met de naam “Tijs Belmonte”die momenteel nog strijd in Syrië en op de Nederlandse terreur lijst staat!

tijs belmonte

Tijs Belmonte de “bekeerde”Nederlandse Jihadist”

Het meest “erge” van het verhaal is dat volgens  diverse kranten zoals de “Telegraaf”er duidelijk wordt vermeld, dat deze lieden bij AL NUSRA waren, en nu heeft de VS gezegd gezegd dat AL NUSRA samen met AHRAR al SHAM geen terroristische organisatie is?

de Telegraaf:

April 2016

Amsterdam – Zeven beruchte Nederlandse jihadisten moeten verschijnen voor de Amsterdamse rechtbank, onder meer op verdenking van deelname aan terroristische organisaties. Maar ze zijn allemaal kwijt. Justitie heeft geen flauw benul waar deze jihadi’s momenteel zijn. Of ze nog leven, weet justitie ook niet. Het enige zekere: dat ze zijn uitgereisd naar het slagveld in Syrië en Irak. Het grote ‘jihadspookproces’ staat gepland voor 5 juli 2016.

De namen: Thijs Belmonte, Benyamine Fadlaoui, Abdellah Rahmani, Mounir el Kharbachi, Driss Daouayry en Noureddin Benzouagh en Az Eddine Benaissa, maar geen Marwan Bulihani uit Arnhem, hij is nu dood, volgens documenten van IS! Ook niet Mirfayez Eberyouli, ook dood!

 
Alle zeven ‘spookjihadi’s’ worden verdacht van deelname aan terroristische organisaties Jabhat al-Nusra of Islamitische Staat, deelname aan trainingskampen, handel in vuurwapens, uitvoeren of voorbereiden van terroristische misdrijven en opruiing.
 
Deze “spookjihadi’s” zoals ze genoemd worden zijn in Raqqa, dus geen spoken en 2 ervan zijn dood ze vochten voor IS en Jahbat al Nusra:

“Spoojihadi” nr 1:

jihadist 1
Volgens het document blijkt dat Marwan Bulihani, alias Abu Sumeya al Hollandi, boterbloemstraat, Arnhem, geboren 11-2-1995  Marokko, eerst by Al Nusra gevochten heeft, ook staan er adres gegevens op van een ene “Mohammed”, die men zo kan contacteren op zijn 06 nummer. Hoezo, kon de politie geen navraag doen bij zijn ouders op de Boterbloemstraat in Arnhem?
“Spookjihadi” nr 2:
zoetermeer
Het document noemt deze Jihadist : Mirfayez Eberyouli, geboren 9-9-1992 in Zoetermeer, Holland
De inschrijfformulieren van deze fijne jongens Marwan Bulihani (Marouane Boulahyani), Mirfayez Eberyouli, Munir al Faqri, Basheer Taher, “een Egyptisch/NL’se man uit het midden van het land”, Muhammed Nidalha, Ashraf Farid Bou Omran en Bashkeem Moulali, stonden gewoon op Twitter en Facebook, zouden deze accounts niet gesloten worden?
Nog een “Nederlandse Jihadist”: Victor Droste heeft Ashraf Farid Bou Omran aanbevolen bij IS, omdat hij al een staat van dienst had bij : Jahbat Al-Nusra, deze Ashraf is ook dood, volgens zijn vader, het was ook “Nederlandse Marokkaan:
Cjc_VQsW0AA3fIS
Victor Droste:
maxresdefault.jpg
Deze Droste heeft al voor drie verschillende strijdgroepen gevochten, waaronder Jabhat al-Nusra, dat banden onderhoudt met Al-Qaeda. Nu zit hij naar eigen zeggen bij een kleinere jihadistische groep. Hij gaf een interview, nota bene, met het NRC, raar toch dat kranten in Nederland zo interviews kunnen regelen met Jihadisten in Syrië? Volgens onze regering, zouden hun Facebook en Twitter accounts toch allang gesloten moeten zijn? Terwijl er veel FB accounts e.d. gesloten worden van activisten die strijden tegen IS en voor seculiere regeringen zijn van President al-Assad, deze Jihadisten hebben duizenden Syriërs gedood en word er gewoon toegestaan dat zij communiceren met kranten e.d.!
O ja het NRC geeft als excuus, dat de e-mail en FB account niet kloppen, en dat Victor zelf een foto naar de redactie gestuurd had en hij heeft gechat met hen…Raar verhaal dat rammelt aan alle kanten!
Dit is slechts het topje van de “ijsberg” loslopende Jihadisten, teruggekeerd uit Syrië, via Turkije, die loslopen in Nederland, daarna aanslagen plegen in “België”.. Volgens de Duitse ARD lopen er vele door IS en Jahbat al-Nusra terroristen rond in Europa, iets waarvoor ik en mijn mede activisten al jaren geleden voorspeld hebben..Zij zitten onder de vluchtelingen! Angstige Christelijke en Alawieten “echte”vluchtelingen, gevlucht voor juist deze terroristen, vrezen voor hun leven en achter gebleven familie, o.a. in het opgeheven kamp “Heumersoord, Nijmegen”.
Nogmaals laat het duidelijk zijn: Alle Syrische mannen, rond 80% vechten voor het Syrische leger , voor vrijheid in Syrië, de opstandelingen hebben zich allang aangesloten bij Al-Nusra Al-Queda, Ahrar al Islam en IS. Het zijn geen opstandelingen maar zoals de Syriërs hen zelf noemen terroristen. Gesponsord door de VS en Europa, die ons wijs willen maken dat het een revolutie is  en jonge mannen uit Europa zelf, door hun eigen politiek van wegkijken goedkeuren medeschuldig zijn aan de situatie in Syrië en Irak. Schaamteloze imperialistische uit de hand gelopen politiek!
Bronnen: NRC, Telegraaf, onbekende bron.
Advertisements