By: Sonja

13950218000476_PhotoIBuitenlandse (niet-Syrische) leiders van  de IS,   zijn getraceerd en ontsnappen uit de  provincie Raqqa in Syrië en zijn op weg naar Mosul in Irak.

Bronnen vermeldde donderdag dat buitenlandse commandanten van  IS, – genaamd  Mohajerin (buitenlanders) – zijn overgebracht naar Mosul.

Dit gebeurd,  het overbrengen van  zware wapens en uitrusting van Raqqa naar Deir Ezzur, waar IS mee bezig is, terwijl zij voorkomen dat de inwoners van Raqqa de  regio kunnen verlaten om zo  richting rondom de van dorpen van Hasaka te vluchten die vrees hebben voor  de door de zogenaamde VS geleide coalitie aanvallen. Deze VS troepen bestaan uit Koerdische strijders die wraak zullen nemen op de inwoners van Raqqa en hun hun gebied in zullen nemen en proberen met behulp van de VS er een Koerdische staat uit te roepen! Immers het betreft hier de “rijke”olievelden, die eigenlijk aan Syrië horen en zo wordt er, als Rusland en het SAA het hopelijk zullen stoppen, een nieuw koloniaal hoofdstuk geschreven door de VS en haar bondgenoten. En is de bezetting van het Midden-Oosten en Afrika bijna voltooid!

Uit Bronnen blijkt dat :  Abushadad al-Jazrawi, de IS veiligheidsambtenaar in Raqqa,  verantwoordelijk is voor het toezicht en  de overdracht van voertuigen die zijn uitgerust met machinegeweren, om veilig weg  te komen via de oostelijke kant van Raqqa naar al-Hesan en al-Hussainia, omliggende dorpen van  Deir Ezzur.


onzemartelaren

Foto: Nederlandse FB pagina, die gewoon mogen blijven plaatsen, terwijl Syrische Pro-Assad activisten dagelijks bedreigd worden met sluiting en opheffing!

 

Ook, volgens bronnen, hebben een aantal Hummer voertuigen  van IS  al-Janina (een dorp)  aan de  de westelijke kant van Deir Ezzur bereikt.

Verslagen en bronnen  meldden dat afgelopen donderdag er rust heerste in Deir Ezzur stad, nadat het Syrische leger en zijn bondgenoot  Rusland, dwong de IS om zijn opmars te stoppen.

De bron voegde eraan toe dat IS nu aan het werven is onder haar  buitenlandse troepen in Raqqa om hen naar  Deir Ezzur te sturen en haar Syrische militanten over te dragen aan de noordelijke delen in Raqqa, om zo IS strijdkrachten daar te versterken .

0b2a25b4-edf5-11e5-b9cc-00163edf48dd

Rapporten zei dinsdag dat IS bewegingen, de evacuatie van haar troepen, militair materieel uit Raqqa en hun terugtrekking uit  Deir Ezzur vanuit de olierijke regio’s van Syrië plaatsvond en er een gevecht op handen is tussen Koerden, US and SYRIAN Arab Army, immers zoals we weten, IS is gemaakt met behulp van de VS. En de VS wil de regering van Assad uitschakelen, waaronder ook de 15 miljoen Syriërs, die nu nog in Syrië leven en trouw zijn aan hun regering en land!

“Dat IS  een groot aantal van haar strijdkrachten en hun zwaar militair materieel uit de energie-rijke gebieden in de Oost-Syrië heeft overgebracht , voornamelijk naar Deir Ezzur en Oost Homs, is  om haar inkomsten uit de smokkel van olie en gas op te slaan,” volgens bronnen.   IS had eerder dergelijke besluiten genomen, het terugtrekken uit al-Houl en al-Shadadi in Hasaka waar de terroristische groep van het slagveld vertrok zonder enige weerstand tegen de Syrische Democratische Krachten (SDF).

Concluderend:

De beslissing van IS om hun  hoofdstad van het zelfverklaarde kalifaat te verlaten voor de (VS)  SDF-strijders en hun Amerikaanse medestanders zonder weerstand is in lijn met het beleid van de VS in Syrië die tegen het en onder  controle van de Syrische regeringstroepen is. IS luistert naar de VS om zich terug te trekken. Daaruit blijkt duidelijk dat de VS de “baas”is over IS en zij de opdrachten uitvoeren!

IS heeft tot dusver  12 Hummers van Raqqa naar Abu Kamal, gebracht (stadje dicht bij Deir Ezzur) en heeft verschillende US  Abrams artillerie naar het  dorp al-Hosseiniyeh noord west  van Deir Ezzur”,gebracht!!

images

 

Bronnen: Fars, RT, SAA

Advertisements