By: Sonja van den Ende

end the sanctions.png

Op 23 mei, aankomende maandag, zal de Europese Raad  van ministers van Buitenlandse Zaken elkaar ontmoeten om te beslissen over het lot van de Syrische bevolking de nieuwe sancties zullen zeer  effectief zijn  voor de honderdduizenden, zo niet miljoenen wanhopige armen, arm gemaakt door de EU, hun fout:  Zij steunen een seculiere regering o.l.v. President Assad, die terroristen bombardeert, de terroristen die bewapend zijn door de VS en Europa om de onschuldige Syrische bevolking te doden, wat zij ook massaal gedaan hebben, maar ja we weten het eindeloze verhaal van propaganda,  Assad is de moordenaar en de gematigde rebellen, die bestaan uit het moordende zogenaamde Vrije Syrische Leger, Al-Nusra en Al-Queda.

 

kind

Vergeten zijn de onthoofdingen van het “Vrije Syrische Leger”die al in 2013 begonnen en die steunt Europa?  Beschamend zou ik zeggen. Wat zou Nederland doen, als “gematigde rebellen”de bevolking aanvalt” toekijken? Of net als Assad het leger inzetten en ze bestrijden, ik denk het laatste, want een regering hoort in de eerste plaats zijn bevolking te beschermen..En het fabeltje dat Assad zijn bevolking afschiet is allang achterhaalt…Ik raad jullie aan eens wat Duitse TV documentaires van Arte TV te bekijken, over de medialeugens van de “zogenaamde rebellen”waar 80% van de videofilmpjes gefotoshopt is. Ook het propaganda materiaal van IS, voorheen berichtten, vele media sites al dat het “fake was”. En over  de kant van de Syrische bevolking die massale manifestaties  heeft gehouden voor hun regering en de vele soldaten en burgers die gesneuveld zijn, door de vele jihadistische “gangs” daar wordt niets van van vermeld en deze “gangs”krijgen geld en wapens wederom uit de VS en Europa!

OB-UC648_Review_P_20120809131948

Al met al een ziek imperialistisch spel, waar olie, geld en macht belangrijker zijn dan mensen en slachtoffers, waar heel makkelijk mensen tot “dictator”gemaakt worden. Als met over een “dictator”spreekt, denk ik aan Erdohan, zijn lange arm reikt zelfs hier in Nederland, hij schiet Koerden af en noemt hen terroristen, of aan Nethanyahu, die minderjarige kinderen in de gevangenis stopt en een brute Gaza oorlog begint, onder het mom van veiligheid…een lachertje,  katapulten en stenen tegen Hi-tech wapens?  Mensen die al 2 jaar in tenten wonen of in zelfgemaakte “hutjes” in de Gaza. Dat noem je rechtvaardigheid? Of de koning van Saoedi Arabië, die opdracht geeft om aan de lopende band mensen te onthoofden, op IS manieren en vrouwen onderdrukt worden. En het ergste van het verhaal is dat wij “de Nederlandse regering en indirect de Nederlandse bevolking”deze “bad guys” steunen!

Concluderend: geen sancties tegen Syrië, want jullie weten heel goed, dat sancties alleen de burgerbevolking treffen en nooit regeringen! Het nakomen van resolutie 242 inzake Israël en vele andere resoluties.

 

 

bron: http://www.arte.tv

 

Advertisements