CiQhccJVEAI3GqY

By: Sonja van den Ende

Ooggetuigen in het dorp Zara, een Alawitisch Syrisch dorp, over de  brutale moorden en ontvoeringen  van Ahrar al-Sham en Al-Nusra strijders . Deze week, hebben de westerse mogendheden bij de UN de  resolutie geblokkeerd om de terroristische militante groep  om op de de lijst van terroristische organisaties te zetten, een schande voor de mensheid en en vooral een schande voor vrijheid, democratie en menselijkheid, die de EU landen, vooral Nederland hoog in het vaandel heeft staan. De Alawieten en Christelijke minderheden in Syrië hebben geen steun van de huidige politiek en worden en-masse uitgemoord, zonder dat de regeringen dit veroordelen. Het steunen van deze islamitische groepen is een schande en schaadt indirect Europa. Waar duizenden vluchtelingen binnenkomen er, alleen nadruk gelegd wordt op de zogenaamde rebellen, die naar we weten, (velen) bij deze milities aangesloten waren of zijn en zo wordt een bevolkingsgroep uitgeroeid of gedwongen te vluchten en dan aangekomen in Europa (de Alawieten en Christenen, want ja die vluchten ook soms gedwongen door de oorlog) worden ze beschouwd als terroristen, omdat ze Assad steunen of voor de vrijheid van Syrië gevochten hebben en zich niet aangesloten hebben bij Jihadistische milities, wanneer worden jullie wakker? nooit lijkt het..het is inmiddels 5 over 12 en Europa zit nu opgescheept met veel militanten, die jullie willens en wetens steunen onder het mom van arme mensen die voor dictator Assad gevlucht zijn! Zeker zijn ze voor Assad gevlucht omdat velen zelf veel terreurdaden uitgevoerd hebben, zoals deze laatste  daad in Zahra!

Ahrar al-Sham, is een groep die  een strikt salafistische vorm van de soennitische islam nastreeft en naar verluidt naast  Jabhat al-Nusra vochten, een internationaal erkende terroristische organisatie, die niet wordt beschermd door de Amerika.
De groep gaf toe de verantwoordelijkheid te hebben voor de inval, maar beweerde dat het niemand  had mishandeld en gedood. Hieronder blijkt uit de foto’s en oogtuigen verslagen dat er wel degelijk moorden begaan zijn !


zahra2

Echter geven  de ooggetuigen een heel ander verhaal aan de zender Russia Today, het enige kanaal, i.s.m. andere Arbabische kanalen, die naar binnen kan in Syrië. Dit geeft veel te denken, het westen is nooit eerlijk geweest in verslaggeving over Syrië en jullie in de politiek weten dat maar al te goed. Na verschillende bijeenkomsten georganiseerd te hebben met Comité Syrian Nederland, bestaande uit zo’n 5000 Christelijke  Syriërs in Overijssel en landelijk, bleek dat alle politici die we uitgenodigd hadden, de namen zal ik niet noemen, jullie weten het zelf als jullie dit artikel lezen hetzelfde zeiden namelijk:

Wij in de politiek weten heel goed dat de verslaggeving niet eerlijk is, maar wij kunnen niet anders, vanaf het begin van de Oorlog heeft Nederland zijn standpunt ingenomen, n.l. het steunen van de VS om Assad te verwijderen en kunnen niet van dit standpunt afwijken. Dit blijkt dus, over de ruggen, of liever gezegd, de lijken van Syriërs wordt er politiek bedreven in de meest erge vorm die er is. Om het maar grof uit te drukken, is er dan niemand meer met “ballen”in politiek Nederland die opstaat en zegt jongens we waren en zijn goed fout, we storten Syrië, Nederland en de wereld in een oorlog die misdadig is tegen de mensheid?

 

zahra3

Concluderend:

De VS weigert de schuldige Ahrar al-Sham te noemen

Het incident komt als een schande voor Washington (als ze überhaupt iets van schande voelen), nadat Rusland allang gepleit heeft  om het bestaande voorstel  de groep aan te wijzen, samen met  andere militante bewegingen, dus  Jaish al-Islam, als terroristische organisaties, voor hun radicale ideologie en samenwerking met Al- Qaeda geïnspireerde terroristische bewegingen op de lijst te zetten van terroristische organisaties.

Als het initiatief van Rusland door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties was goedgekeurd, zouden de twee groepen  legitieme doelen zijn in Syrië, voor de Russische en westerse luchtaanvallen en zouden hun plaats te verliezen op de “High Negotiation Committee”, de Saoedische gesponsorde groep die zogenaamde de vertegenwoordiger is van de Syrische oppositie tijdens de internationale vredesbesprekingen. Deze groep krijgt geld en wapens uit het terroristische land Saoedi Arabië, waar massa executies aan de lopende band voorkomen, door  onthoofdingen en stenigingen, daar wil je als Nederland toch niets mee te maken hebben en al helemaal geen ministers of koning heen sturen. Alleen voor de handelsbetrekkingen? Sorry maar Nederlanders die wakker zijn kunnen dit echt niet tolereren, ons belastinggeld gaat naar de Nederlandse staat, die deze reisjes naar dit barbaarse land financieren!

Maar Londen, Parijs, Washington en Kiev (de Oekraïne een land bestaande uit een fascistische   regering, ik heb het onlangs bezocht Odessa, het plein met de huilende moeders, waar “snipers” van Porochenko ons bedreigden vanaf alle daken)  hebben deze resolutie verworpen met hun stem..Zij en ook indirect Nederland steunen nu terrorisme en oorlogsgeweld tegen vele mensen in de wereld onder de pretext van veiligheid en demoniseren Rusland, die vele met mij, ook in het westen en Nederland juist als het land gaan zien dat misschien wel de “sanity” van de wereld en mensheid kan gaan redden, wij in Nederland (de politiek ) doen het zeker niet..De politiek steekt zijn kop in het zand en gaat rustig verder tot de orde van de dag en blijft onvoorwaardelijk de VS steunen, die niet meer de bevrijder van 1945 is, maar sindsdien de “bezetter”van vele landen in de wereld is geworden!

 

Bronnen:

https://www.rt.com/news/342983-syria-zara-carnage-alsham/

https://en.wikipedia.org/wiki/Ahrar_ash-Sham

http://www.metronieuws.nl/lezerscolumn/sonjavandenende/actueel/2016/05/moederdag-in-odessa

Moederdag in Odessa

moeders

Odessa, Oekraïne 2 mei 2016, het Azov regiment van Poroschenko tegenover de moeders met bloemen!!!!!!

13103398_1093181364061714_2798887525888650142_n
moederdag Odessa

Gisteren, 2 mei was ik namens de stichting “Mothers for Odessa” uitgenodigd om een bezoek te brengen aan Odessa (Zuid-Oekraïne) om de herdenking van de gruwelijke gebeurtenissen van 2 mei 2014 te herdenken. Op het plein, bij het vakbond huis werden minstens 48 burgers levend verbrand, toen zij de fascisten probeerden te stoppen, die aangestuurd door de huidige regering o.l.v. Porochenko, probeerde een revolutie daar uit te roepen en het gebouw te bezetten. Zij gooiden, daarna benzine naar binnen en staken dit aan, zij wisten dat er nog mensen in het gebouw aanwezig waren, die zijn toen levend verbrand!

Deze affaire wordt in, ook in Nederland, in de doofpot gestopt, dit is slecht voor het imago, Oekraïne is toch een Europees land en moet bij de EU komen. Heb ik nieuws voor je Oekraïne is geen democratisch EU land. Ik heb het eens goed uitgezocht ter plekke aldaar en de huidige regering bestaat voor 50% uit fascisten, die wij Neo nazi’s zouden noemen, echte Neo nazi’s, die de moeders van de overleden slachtoffers en hun familieleden probeerden te stoppen om bloemen neer te leggen op het plein, een grote politie en militaire macht op de been brachten, er waren zelf “snipers” op de daken aanwezig en de meerderheid van de bevolking van Odessa, was uit angst uit de stad gevlucht, dit alles gisteren 2 mei 2016!

Ik en andere schrijvers/journalisten/reporters: 2 uit Italië, 3 uit de VS en 1 uit Rusland, hebben de intimidatie getrotseerd en zijn op het plein met de “moeders” gebleven. De Europarlement leden die gekomen waren naar Odessa, niet veel, daarbij moet ik vermelden dat er een delegatie van Fransen tegenhouden is bij de grens op het vliegveld, heb ik daar niet op het plein gezien, wel waren zij heel even voordat wij een diner hadden met de moeders 5 minuten aanwezig om hen vragen te stellen, veilig binnen dat wel! Ook de OSCE de organisatie voor veiligheid en vrede, was na een half uurtje alweer weg! Daar stonden we dan,tussen huilende en machteloze “moeders” die geïntimideerd werden door politie, brigades, privé legers en “snipers”. Moederdag in Odessa, iets dat ik mijn leven niet zal vergeten. Nederlanders die NEE gestemd hebben tegen het associatieverdrag met Oekraïne, hebben het juiste gedaan, de Oekraïne is geen EU democratie maar een dictatuur, waar de Russische minderheid alle rechten ontnomen worden, het recht op demonstratie, het recht op werk en behandeld worden als tweederangsburgers. Geen Oekraïne in de EU, zolang zij mensen onderdrukken.

 

 

Advertisements