By: Sonja peopleWij, een aantal journalisten en activisten uit Nederland en enkele andere Europese landen, zoals Italië en Polen, werden uitgenodigd door het “Immortal Regiment” van Rusland, voor de 9 mei Parade, naar Moskou, Rusland,  een prachtige ervaring , die ik niet zal  vergeten!

Het ” Immortal Regiment” is opgericht in 2012, door het volk en de Russische regering en vindt plaats, direct na de grote militaire parade op het Rode Plein en het Kremlin. De mensen dragen foto’s van hun overleden dierbaren, verzetshelden en slachtoffers van de brutale Tweede Wereldoorlog, waarbij Rusland zwaar geleden heeft , bijna 20 miljoen Russen zijn gestorven ..Een  nieuwe dimensie toegevoegd aan de parade zijn de oorlogen die momenteel uitgevochten worden in  Syrië, Irak en Afghanistan, waarbij de Russen de terroristen en ook indirect de NATO bestrijden.

President Poetin loopt voorop  de PARADE, te beginnen bij het Rode Plein, waar zich bijna  1 miljoen mensen verzameld hadden uit   40  landen!

putin

Een groots evenement, dat goed georganiseerd was door de mensen van Rusland, het “Immortal Regiment en de Russische regering , met als doel het eren van  familieleden, dierbaren, bekende en onbekende verzetsstrijders, soldaten en helden die tijdens deze oorlog (en) hun leven lieten voor de vrijheid van Rusland en de rest van de wereld.

De hele stad van (Moskou) was gekleurd met foto’s, die de mensen bij zich droegen, getooid met speciale  ribbons op hun kleding en het dragen van soldaten baret’s.

De ouderen, ex- soldaten, verzetsstrijders, getooid met medailles en uniform,  geëerd werden  en met respect bejegend in het  “Pebedy Park”. Kinderen hun respect tonen door bloemen te geven (anjers) aan hen en volks/strijd liederen te  zingen . Mooie scènes van respect en eer voor de mensen die Europa bevrijd hebben van de  NAZIE ‘s.

park2

park1

Onderstaande foto’s, de vertegenwoordiging van Nederland op de Parade… De verzetshelden van Nederland Hannie Schaft en Frits “alias de Zwerver”:

 

sonja
The Dutch delegation – Sonja van den Ende – the Netherlands – Journalist – http://www.freesuriyah.wordpress.com… http://www.stopdebezetting.com
claudius
Claudius Lucassen – Chairman: http://www.palestine-prisoners.nl Freelance Photographer

sourchttps://freesuriyah.wordpress.com/2016/05/12/the-immortal-regiment/

 

Advertisements