BY: Sonja

28D3FDC200000578-3085486-image-a-37_1431976300576

Een vervolg op het laatste nieuws in RAMADI;

 Het Iraakse leger, de Counter Terrorisme eenheden, de federale politie en de Anbar stammen veroverde de stad Ramadi dat werd bezet door de zelfbenoemde “Islamitische Staat” groep (ISIS) sedert  enkele maanden. Tot hun grote verrassing, toen zijn zij afgelopen week de de stad innamen vonden zij slechts een paar lichamen van de terroristische groep.

De IS strijders werden  gevonden  na inlichtingen van de door de VS geleide coalitie en de Iraakse inlichtingendienst die bevestigde de aanwezigheid van ongeveer 2000 strijders in de stad tot enkele dagen voor de laatste aanval.

Slechts zes ISIS strijders werden gearresteerd terwijl zij  probeerde te vluchten, 442 burgers verlieten Ramadi een dag eerder voor de laatste aanval op het centrum van de stad.

013Hetzelfde fenomeen van “de verdwijning ” werd in Sinjar geregistreerd toen 7500 Koerden, gesteund door de US Air Force, bij het bezetten van de belangrijkste noordelijke Iraakse stad, de ISIS strijders zochten zij waren spoorloos!!!

Dus waar zijn al deze ISIS strijders heen gegaan?

Een hooggeplaatste bron binnen het  Iraakse leger  :

  “De Amerikaanse troepen in Irak opereren binnen de militaire operatie in Bagdad zij zijn degenen die de eenheden en het tijdstip (dag en uur) van de aanvallen tegen ISIS definiëren. Als wij willen profiteren van luchtbescherming om de terroristische groep te verslaan, moeten we buigen voor het Amerikaanse commando en hen toestemming vragen . Het is niet onwaarschijnlijk dat een mogelijke Amerikaanse – Turkse coördinatie plaatsvindt die direct communiceren met “ISIS” en zo een vrije doorgang geven voor de ISIS strijders om zich terug te trekken in de richting van de Syrische – Iraakse grenzen. Dit is de informatie die onze drones verzamelde in de laatste paar dagen voor de aanval van Ramadi.

Onze signalen en INTEL zijn  op de hoogte van de Amerikanen en over de ISIS beweging van de troepen. Ons was  niet toegestaan ​​om deel te nemen aan de directe strijd  niemand in de Iraakse regering kan deelnemen zonder toestemming van de  Amerikanen en de coalitie.  De VS geeft orders vanuit Bagdad naar al-Hashd al-Sha’bi (PMU) op het slagveld van Anbar en houden misschien om een ​​ doorgang vrij om ISIS te verzekeren van terugtrekking en om de Iraanse invloed en haar krediet van overwinningen in Irak te verminderen “.

leger


Deze vijandige houding – gemaakt door de VS en de coalitie onder  de toenmalige voormalige premier Nuri al-Maliki,  leidde tot de terugtrekking van de troepen uit Mesopotamië – het vastgestelde beleid bestaat uit het verminderen van de invloed van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) en Majoor . Gen. Qassem Soleimani die het commando heeft over een paar Iraakse gewapende groepen. Wat bij draagt  aan het succes van een dergelijk beleid is het feit dat de minister-president Haider al-Abadi op slechte  voet staat met Soleimani. Sinds de start, geloofde PM Abadi  dat Soleimani van plan was om hem uit de macht te verwijderen, dit is de verderfelijke invloed van het VS beleid het opzetten van Shia tegen Soenni. De haatverhouding van Israël tegen Iran, want het beleid in de VS wordt grotendeels gemaakt door NEO-cons, die op hun beurt weer lid zijn van de AIPAC en meer waarde hechten aan het beleid van Israël als de VS.

De bron concludeerde:

“Iran controleert diverse militaire organisaties die vechten binnen de populaire Mobilisatie Eenheden in Irak en zijn die sterk aanwezig op het slagveld in Irak en Syrië.  Dit is de reden waarom Abadi , na een expliciete Amerikaanse vraag, elke Russische militaire bijstand in de lucht, in Irak  afwijst, in tegenstelling tot de Syrische president Bashar al-Assad. De Iraakse minister-president is zich er van bewust van de mogelijkheid dat de VS  3 Iraakse gebieden wil splitsen , een voor de Koerden, een voor de soennitische en een andere voor de sjiieten. De Amerikanen zijn met ondersteuning van de Turkse aanwezigheid in Irak, vertelde,  in  een ontmoeting met de directeur van de Franse inlichtingendienst: het Midden-Oosten zal nooit meer hetzelfde zijn als voorheen. Wat nu wordt steeds meer duidelijk dat ISIS  een stuk speelgoed is, gebruikt door de spelers voor hun eigen agenda en het plan van de VS en Europa is een  plan om de kaart van het Midden-Oosten te herschikken.

Hetzelfde gebeurde in voormalig Joegoslavië..Maar één ding zien Europa en de VS totaal over het hoofd de strijdvaardigheid van het Syrische en Russische volk. Moge God behoede dat de snode plannen van de VS en Europa lukken. Dat eindelijk ingezien wordt dat je je handen af moet houden van andere landen in de wereld!!

there-is-no-al-qaida2

 

source: Fortrus

Advertisements