By: Sonja

 isis in

TEHERAN (FNA) – Een commandant van de vrijwillige krachten (Hashd al-Shaabi) heeft bekendgemaakt dat de Amerikanen  ISIL leiders evacueren uit de stad Ramadi als het Iraakse leger en troepen de overwinning op de terroristische groep IS voltooien.

“De vertraging in de overwinning van  Ramadi en Fallujah , in de al-Anbar provincie is het resultaat van de Amerikaanse inmenging,” vertelde de commandant van de Imam Khamenei Bataljon, Haidar al-Hosseini al-Ardavi, afgelopen donderdag.

“Het lijkt erop dat de VS van plan is om de beruchte leiders van de terroristische groep ISIL stiekem te evacueren (met helikopters) van Ramadi naar onbekende plaatsen,” voegde hij eraan toe.

13921110000258_PhotoI

Zijn opmerkingen kwamen als Iraakse veiligheidstroepen meer en meer terrein wonnen in Ramadi, en de weg openende naar de centrale delen van de strategische stad waar honderden ISIL terroristen onder vuur lagen.

De Iraakse troepen maakten een aanzienlijke vooruitgang in de strategische stad Ramadi in de Anbar provincie  nadat ze de rivier de Tigris bereikte en zich klaar maakten  om het centrum van de stad in te nemen na het oversteken van de Al-Khor brug, een hoge commandant van de vrijwillige krachten (Hashd al-Shaabi) kondigde dit afgelopen woensdag aan: “De Iraakse troepen hebben het al-Khor gebied bereikt en bereiden zich voor op de  inname en oversteek van de brug en de rivier de Tigris ” aldus Raed Raisan.

De commandant zei dat er ISIL mijnen geplant waren bij de Al-Khor brug, eraan toevoegend dat de brug de Iraakse troepen direct zal leiden tot het centrum van de stad. Raisan herhaalde dat alleen de Hashd al-Shaabi krachten het Iraakse  leger helpen in  Ramadi.
Op woensdag veroverde de  Iraakse veiligheidstroepen meer terrein in de stad Ramadi  en opende zo de weg naar de centrale delen van de stad waar honderden ISIL terroristen werden belegerd.
Rapporten bevestigde, over de “infiltratie” van een Amerikaanse generaal, een “begrip” in de VS en een  netwerk televisie correspondent over militaire zaken , die al een paar weken in Syrië en Irak is en de commandant is van de militaire operaties van de Islamitische Staat in zowel Syrië en Irak.

De Amerikaan, verdacht door Syrië als zijnde  een ​​CIA contractant, werd ontdekt en blijkt te horen tot een extreem fundamentalistische religieuze christelijke sekte die de eind tijd predikt samen met ISIS, in een verhaal dat regelrecht uit een Indiana Jones film kan komen.  Hij vaak,  samen met  Fox News (een ultra-conservatieve VS nieuwszender) regelmatig naar het “het Heilige Land (Israël) reisde” echter hij verdween in september 2014 , in het Midden-oosten.


Het was de ochtend van zaterdag 16 mei, 2015, toen twee succesvolle invallen werden gelanceerd, zij het langs  elkaar heen:
De
Amerikaanse invallen vernietigde de bewijsstukken van de CIA van de betrokkenheid bij ISIS en het doden van de getuigen.

 

 Een Syrische aanval op een konvooi vluchtende ISIS:

Een Amerikaanse generaal in de wijk Al Amr, in Deir ain Zor, een commando en controle faciliteit tussen Mosul (Irak) en het  ISIS militaire hoofdkwartier in Syrië, al Raqqah,  werd ontdekt, met  NSA versleutelde communicatie door het Syrische Spetznaz  team. De Syriërs werkten met intel informatie  van een Saoedische functionaris die gevangen genomen was, twee weken daarvoor, in de buurt van Idlib, een stad buiten Aleppo.
Als Syrië een hoge Amerikaanse militaire functionaris binnen haar grenzen gevangen kan nemen en opsporen , is er het ultieme bewijs van de Amerikaanse medeplichtigheid aan de operationele commando van de ISIS strijdkrachten , zouden de Russen en Chinezen niet langer in staat zijn om de US aanval op Syrië te negeren, volgens bronnen in Damascus.

In een rapport wordt bevestigd in Syrië en Irak, dat het US Delta Force team vluchtte uit een geheime basis in West-Anbar provincie, op slechts een korte afstand van de rivier de Eufraat, pijnlijk, de  CIA agent en zouden “gezuiverd” worden en bewijs vernietigt van de ISIS-verbinding.

images

 

Achtergrond

De recentelijke Amerikaanse inval in Syrië zou tot doel hebben gehad  om de ISIS  “moneyman” de Tunesische Abu Sayyaf uit te schakelen , dit werd als excuus opgevoerd aan het Amerikaanse en Europese volk. Alles wat het Amerikaanse en Europese volk werd verteld is een leugen. In de hele  wereld, zelfs in Syrië en Moskou, was er blijdschap toen Amerika eindelijk, bijna drie jaar te laat, de oorlog tegen  ISIS aanging . Zoals we zullen zien, is dit nauwelijks het geval is, verre van dat, naar blijkt één grote leugen te zijn!

In de “donkere” uren van zaterdag 16 mei, 2015, waren twee Special Forces eenheden onderweg één onder  leiding van Syrië het Syrische Spetznaz team , uit het Oosten, de andere uit het Westen de American Delta Force.  Ze waren op weg dezelfde plaats, een ISIS compound verbinding tussen Deir ain Zor en Al Mayadin, te vernietigen.

Syrische commando’s, komende uit een reeks van succesvolle invallen/aanvallen  tegen Al Nusra commando’s,  het doden en het vastleggen van Saudi, Turkse en Qatari functionarissen,  kregen onvoorstelbare waardevolle inlichtingen,  verkregen van  gevangenen  bij een inval in de buurt van Idlib, tussen Aleppo en de Turkse grens. Ze kregen te horen dat een Amerikaanse gepensioneerde US Army generaal,  werkzaam was bij een Britse CIA contractor als operationeel commandant van het leger van de Islamitische Staat.

Recentelijk boekte het  Syrische leger vooruitgang in Hasaka, en dreigde in het noorden, ISIS leveringen uit Turkije en Mosul af te snijden. Daardoor beleven IS éénheden achter in Palmyra en slachtten daar burgers en soldaten  af door onthoofdingen en executies. Ze waren afhankelijk van sporadische binnen druppelende  munitie en voorraden uit Israël en Jordanië door C130 vrachtvliegtuigen. Het was deze dreiging die de Amerikaanse operationele commandant van de ISIS ‘terugbracht naar Syrië van Ramadi, Irak. Het was daardoor dat hij kwetsbaar werd voor het  elite commando van Syrië .

De Amerikaanse ISIS commandant was verhuisd en  blootgesteld op de plek waar hij verblijf, een verbinding langs de rivier de Eufraat, hij dirigeerde twee fronten tegelijkertijd , Palmyra in  het Westen en Ramadi in het Oosten,  grote overwinningen voor ISIS werden daar geboekt,echter was hij niet langer in staat om dit soort comeback acties uit te voeren . In de media werd er verondersteld dat dit het werk was van  intensieve bombardementen door de Amerikaanse geleide “coalitie.” Deze successen werden aan de wereld verkocht als immense successen, echter zoals nu blijkt uit talloze bewijzen van Russische intel, zijn de meeste coalitie bommen in de (lege) woestijn neergekomen.  Een belangrijke commando-eenheid in de omgeving ontsnapte zogenaamd aan de Amerikaanse aanval en vluchtten naar het  zuiden met een voertuig konvooi in de richting van de Iraakse grens. Het was daar, bij Al Mayadin, dat de Syrische Special Forces hen onderschepte, doodde één van de ISIS top olie en economische “diplomaten”  de Tunesische Abu Sayaf en vond een  aantal laptops.

images

Ramadi

Het ineenstorten van het Iraakse leger  bij Ramadi wordt toegeschreven aan een aantal factoren, maar een aantal factoren wordt  geen rekening gehouden, kwam naar boven in een interview met de voormalige Iraakse premier Nouri Maliki. Volgens Maliki werden in het Iraakse leger eenheden ingezet in Ramadi die niet iet alleen ISIS sympathisanten omvatte maar ook  sterke tegenstanders van de regering in Bagdad,  de belangrijkste commandanten waren lang bekend om zeer corrupt te zijn. Het was alsof “het de slechtst mogelijke eenheden waren klaar, op de hand ISIS en zo de weg te plaveien voor ISIS.”

Wat  verder de situatie verslechterde, is de politiek van de Verenigde Staten, die politieke , economische en “andere” middelen gebruikte, rapporteerde de Iraakse president Haider al Abadi,  hem ook chanteerde, hij stelde voor om machtige Iraanse opgeleid sjiitische milities te verplaatsen naar Ramadi om tegen ISIS te laten vechten, om het terugtrekkende leger te versterken. De milities waren maar 30 mijl ten oosten van de Habbaniya Air Base,  Ramadi,  maar ze werden tegengehouden door de VS,  terwijl ISIS de stad innam.

Het is niet onredelijk om te veronderstellen dat de Amerikaanse generaal gebruikt  is in  opdracht van en  ook een instrument was in combinatie van het  “State Department”, het Witte Huis en het Pentagon en leidde tot de nederlaag bij Ramadi  ingezet bij IS.

 

De Delta Operatie

Deze Amerikaanse operatie werd gelanceerd vanaf Ain al-Assad Air Base in de West-Anbar provincie (Irak) . De “vliegtijd” voor de operatie was een uur en vijftien minuten per enkele reis.  Ospey rotor/ tilt vliegtuigen en Blackhawk helikopters werden gebruikt. De Iraakse regering had vernomen dat dit zou gaan gebeuren als “actie van de Amerikaanse speciale operaties .” De Iraakse regering keurde deze operatie snel goed hoewel er geen details werden gegeven omdat er natuurlijk geheimhouding nodig was voor de operatie .  Snel zou de Irakese regering uitvinden hoe “geheim”deze operatie wel was!

Details over de actie werden gemeld door het Amerikaanse Ministerie van Defensie aan de media. Er is geen bevestiging van de gegevens gegeven en deze zijn zeer onnauwkeurig met de telling van ISIS en / of collaterale dode gegeven is er een aantal tussen de 14 en 60, zeer uiteenlopende cijfers dus. Inderdaad complete geheimhouding in de complete westerse media!!

 

De val van Palmyra

Het ISIS compound in de oude stad Palmyra (Tadmur) heeft een speciale betekenis, volgens de documenten in beslag genomen, op 16 mei 2015 door de Syrische Special Forces eenheden in de buurt  van de aanval op al-Mayadin, langs de rivier de Eufraat:

general1_censored-1

De al-Mayadin aanval, gelijktijdig met een Amerikaanse aanval op slechts een paar mijl verder naar het noorden langs de Eufraat, bracht beide landen een schat aan vitale intel informatie. Documenten gevonden in een laptop gebruikt, door een top ISIS commandant, toonde directe communicatie via “sociale netwerken” aan met Israël, maar dat is niet zo verwonderlijk, noch is het van werkelijke betekenis. Maar het ontvangen van Israëlische  boodschappen  hadden  verschillende verrassende elementen:

palmyra-isis-1_3365173b

Orders voor het ISIS compound  in Palmyra dat ingenomen was door IS,  kwam uit Israël, maar ook verwijzen zij naar “de vrijmetselaars,” een historische groep waarvan de historische oorsprong , een religieuze en militaire organisatie is, die geloofd te hebben ontdekt dat de Eerste Tempel van Salomo in Jeruzalem was.  Al met al voor de sceptische mens iets te veel Indiana Jones verhalen. Maar de intel is gevonden en een ieder weet hoe evangelische christenen en  (ultra zionisten kolonisten) joden gefixeerd zijn op de tempel, Jezus, Baal, m.n. de archeologie in Israël doet er alles aan om maar met bewijzen op de proppen te komen om zo te bewijzen, dat zij de echte “joden”zijn die in Israël moeten wonen.

Alle drie bovengenoemde operaties waren  ongehinderd door Amerikaanse en “coalitie” luchtaanvallen uitgevoerd, vreemd dus.  Bovendien, zijn er rapporten uit Ramadi dat Amerikaanse C130 vliegtuigen ISIS bevoorraden met  meerdere bevestigingen,  ondanks Amerikaanse ontkenningen. Wanneer gevraagd wordt over dit, aan vertegenwoordigers van de “US Army Special Forces” beschuldigden zij  Iran voor het verspreiden van het gerucht, als onderdeel van een psychologische oorlogsvoering, ondanks het feit dat de VS eerder had toegegeven  “per ongeluk”  ISIS bevooraad te hebben in de buurt van de Syrische Koerdische stad Ain al Arab (Kobani) . De “Kobani “ongelukken” gebeurde meerdere keren over een periode van dagen tijdens het hoogtepunt van de strijd daar.

 

Conclusie


De Amerikaanse speciale operaties tegen ISIS, voor vele maanden, waren niet succesvol, er werd geen reden gegeven voor het falen van de Amerikaanse  massale en dure troepen en wapenopbouw over de laatste twee plus decennia van voortdurende oorlog in het Midden-Oosten en Afrika. 
Het afsnijden van ISIS olie en  de verkoop ervan  zou  gemakkelijk afgesneden/gestopt  kunnen  zijn, het bombarderen van de Turkse pijpleiding, met behulp van drones over de wegen onderweg naar de Turkse raffinaderijen, of het bestraffen van iedereen die betrokken is, is makkelijk uitvoerbaar met de hi-tech wapens , maar dit kan niet  waarschijnlijk  i.o.v. de Amerikaanse en Europese oliemaatschappijen en tientallen banken die allen belang hebben bij deze olieverkopen.  Sancties zijn een manier van leven voor de Amerikaanse (en Europese) buitenlandse politiek en was vreemd genoeg afwezig in de omgang met Al Qaeda en ISIS.

Daar komt nog bij het vreemde verhaal van de moord op Bin Laden, zorgvuldig geschreven  door Seymour Hersh verkocht als een bestseller boek , zorgvuldig verpakt in de juiste gekunstelde controverse.

Bewijzen die veel vragen oproepen, maar eigenlijk zelf de antwoorden geeft, politici kunnen niets met deze bewijzen, zolang de politiek ge-indoctrineert is door het Pentagon, Aipac, Neo-cons, Mossad en regime change. Blijft de vicieuze cirkel, wie gaat hem doorbreken?

 

bron: .veteranstoday, Gordon Duff ex-veteran, Syrian en Iraqi army sources.

 

Advertisements