0186

Sonja van den Ende

Wij, Nederlanders zijn trots op onze democratie en persvrijheid. Wakker worden, persvrijheid bestaat zo goed als niet meer. De gevestigde kranten, zoals het NRC, Volkskrant en gerenommeerde bladen zoals Elsevier en HP de Tijd, zijn niet onpartijdig meer, zoals journalistiek behoort te zijn.

Zij zijn het verlengstuk van de overheid geworden en publiceren regelrechte propaganda, oorlogspropaganda durf ik het te noemen.

Lees maar eens de site Nu.nl bijvoorbeeld , zij verkondigen wat de regering hen dicteert, zonder onderzoek of belichting van beide kanten van het verhaal. Als zij publiceren over Syrië, Palestina, Afghanistan Midden-oosten, Rusland, Iran etc.

Rusland is nu de schuldige, ook Assad en de Palestijnen natuurlijk. Bombarderen op de bevolking en de rest is terrorist. Denk aan Hamas, Hezbollah, PLFP ga maar door!

Het gaat zo ver, dat zelfs een krant als de de Volkskrant foto”s KOOPT om maar een beeld te hebben bij artikelen die ze, waarschijnlijk uit hun duim zuigen, of gedicteerd krijgen van de overheid :

gekocht bericht

Een bericht(1) met de kop zeker 18 doden bij een Russische aanval, toont een foto die ze gekocht hebben en die al uit Augustus 2015 stamde en hoorde bij een artikel over een Syrische MIG die neergestort was op dezelfde woonwijk, als waarover ze recentelijk schreven. Zo worden artikelen gemanipuleerd en geschreven naar de mond van de Nederlandse politiek, die in deze, ons wil laten geloven dat Assad toch de brute dictator is die zijn eigen bevolking vermoord.

Foto geplaatst in de Volkskrant aanval van de Russen op Idlib (markt)

figter yet

Foto van Twitter geplaatst in de Volkskrant:

Note: deze foto is van 3 August herplaatst op 29 November, zogenaamde aanval van Rusland op de Marktplaats (alweer)

RuAF killed over 30 people in marketplace. The city is far from clash lines with regime army & IRGC militias. Dit is het onderschrift bij de foto die ze plaatsen!

Permalink voor ingesloten afbeelding
Permalink voor ingesloten afbeelding

 

Zo zijn er ettelijke voorbeelden te noemen, te veel voor één artikel. Wie goed door de Sociale Media zoekt vind ze overal!

Ook de zogenaamde mensenrechtenorganisaties zoals Amnesty, HWR, of Pax Christi, maken zich schuldig aan oorlogspropaganda. Pax Christi die zegt een organisatie te zijn met christelijke waarden, blijft tot de dag van vandaag steenvast beweren dat de jihadisten rebellen zijn, terwijl de VS toch al vele malen gezegd hebben, de afgelopen dagen dat er eigenlijk geen gematogde rebellen zijn. Dit is nog niet doorgedrongen tot Nederland. Logisch de politiek wordt er erg onrustig van.

Zij verkondigen  nog steeds  de éénzijdig de berichten (oorlogspropaganda) van de Westerse overheden, niets van de Russische, Iraanse, Syrisch, Palestijnse e.a. landen. Die zijn allemaal slecht en er worden mensenrechten geschonden. Treurig! Een nieuwe generatie Nederlanders groeit op met indoctrinatie en oorlogspropaganda door Sociale Media en kranten die nauwelijks meer bestaansrecht hebben, door de komst van Sociale Media en daarom zich verlagen door propaganda te schrijven om tenminste nog inkomsten te genereren.

Bronnen: (1) http://www.volkskrant.nl/buitenland/zeker-18-doden-bij-russische-aanval-op-markt-syrie~a4197735/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=free&utm_campaign=shared+content&hash=f915bb3913a6c0d56ecab642cc02d5f507ae5646

Advertisements