De Socialistische Partij (SP)  heeft tot een week geleden, altijd een pro-Palestijnse houding ingenomen, ook voor de Syrische zaak kon men op (ten dele)  hen rekenen, de Koerden al helemaal, zelfs in hun partijstandpunt staat o.a. dat zij sancties tegen Israël zouden willen, zijn ze 360 graden gedraaid in hun houding en standpunten tegenover deze groepen.

DE ZAAK GAZA:

Het begon met de GAZA oorlog, daar dook ineens onderstaande video op, waar Harry van Bommel, buitenlandse zaken, nota bene nog  mee gedemonstreerd in 2009, tegen  de laatste GAZA oorlog, verklaarde dat , de S.P. graag sancties tegen HAMAS wil, laat me duidelijk zijn, in hun partijstandpunt staat duidelijk dat ze geen voorstander van HAMAS zijn, maar in dit geval moeten de partij politieke standpunten het afleggen tegen de genocide die gepleegd wordt  door het Israëlisch regime.

Het afwijzen van HAMAS, die democratisch gekozen is, moet ondergeschikt zijn aan elke genocide die gepleegd wordt, zijn de woorden van na 2e wereldoorlog, het mag niet meer gebeuren, nu gebeurd  het nog elke dag  in GAZA, waar meer dan 500 BURGERS, waaronder vele KINDEREN gedood zijn door Israëlische bommen en er zelfs sprake is van white Pfosoforus (Phosphorus bomb), Agent Orange.  Hoe kan een partij als de SP in deze tijden komen met sancties tegen HAMAS?  Ongeloofelijk stom of overgelopen naar het zionistische kamp ? Het antwoord moet ik helaas schuldig blijven, dit zal de toekomst uitwijzen, als zij misschien wel met de VVD willen gaan regeren??? Geruchten gaan rond!!

http://www.zie.nl/video/politiek/Van-Bommel-wil-sancties-tegen-Hamas/8dhztaafgdfy

 

Voor de GAZA oorlog was de SP al een voorstander van het dichtdraaien van de geldkraan voor de Palestijnse gevangen, die jaren in Israëlische gevangenissen zitten, vaak zonder proces of voor vergrijpen waarvoor  wij in Europa misschien hooguit 5 jaar gevangenisstraf zouden geven. Maar de meeste van hen zijn VRIJHEIDSSTRIJDERS, zoals MARWAN BARGOUTHI, er wordt inderdaad geld aan de families van de gevangene gegeven, waarom, simpel in Palestina, is geen bijstand, geen geld betekent een langzame dood.

De premies zoals de Nederlandse regering, incluis alle oppositiepartijen, het noemen, wordt gegeven omdat de gevangen die vrijkomen, omdat zij letterlijk niets hebben, geen huis, geen inkomen De PA geeft hen naar gelang de straf die zij uitzaten, geld om nog iets van hun  leven te kunnen maken, als dat al lukt in Palestina. De vaste commissie van buitenlandse, die onderminister Ziad Abu Ein (onderminister)  destijds ontvangen hebben, na veel pijn en moeite, werd niet verwelkomt als een gast of regeringsfunctionaris in de 2e kamer, maar bijna als een crimineel, die direct ondervraagt werd over deze geldkwestie, ook de oppositiepartijen, waaronder de SP deed niets en liet het gebeuren… een politiek spel, echte interesse was er niet, droevig de politiek in Nederland…

DE SYRISCHE ZAAK:

De Syrische zaak, die eindelijk begrepen werd door de SP, na veel uitleg, debatten, georganiseerd in het het hele land. De complexe situatie, waar de SP het niet direct eens was met de huidige Syrische regering, maar wel begreep dat de revolutie een valse revolutie was en er iets moest gebeuren tegen de Jihadisten. Het Comité Syrian Nederland, bestaande uit zo’n 5000 potentiële mogelijke SP stemmers, had zijn hoop gevestigd op voor hen (dat geld voor vele migranten in Nederland) nog de enigste overgebleven linkse partij, die begrip voor de zaak had, het imperialistische denken van de huidige regering aan de kaak stelde, snapte de situatie, kwam op voor de vermoorde Christenen, tot ISIL/ISIS kwam en dit op de weblog kwam:

Weblog
Harry van Bommel

woensdag 16 juli 2014, 11.49 uur – Harry
Categorie: Algemeen

Eindelijk hulp voor heel Syrië

Tussen alle verschrikkelijke berichten uit het Midden-Oosten is er nu eindelijk goed nieuws voor alle miljoenen vluchtelingen in Syrië. De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie aangenomen waardoor er humanitaire hulp kan worden geboden aan vluchtelingen zonder toestemming van het regime van Assad. Dit betekent dat er nu ook hulp komt voor de vluchtelingen in gebieden die door de opstandelingen worden gecontroleerd. Vanuit Irak, Turkije en Jordanië mag de komende 180 dagen hulp worden aangevoerd aan 1,3 miljoen mensen die tot op heden geen toegang hadden tot medicijnen, voedsel en andere hulp. Rusland en China konden instemmen met de resolutie omdat verdere dreiging met sancties uit de eerdere tekst verdween. Dit is goed nieuws; zowel voor de vluchtelingen als voor de VN.

 

Op zich een aannemelijk verhaal, natuurlijk vluchtelingen dienen geholpen te worden, graag zelfs, al worden de vluchtelingen miserabel opgevangen  in Nederland en kan het zomaar voorkomen, dat Syrische, stateloze Palestijnse vluchtelingen op straat moeten slapen, omdat het rechts systeem hen liever kwijt dan rijk is. De SP die niet thuisgeeft als je deze misstanden aan de kaak stelt, ..dus uiteindelijk is alles gebakken lucht….

Verder wordt er in het stuk opeens over het regime en opstandelingen gesproken, voorheen de regering van Syrië en de Jihadisten..,.die geen toestemming hoeft te geven (het regime van Assad), de Syrische regering is een gekozen regering en naar internationaal recht moet deze wel degelijk toestemming geven, wie is hier ondemocratisch??

Een Koerdisch (zegt Syrisch te zijn maar spreekt geen Arabisch) SP lid, kunstenaar, hangt de kerk in Rotterdam vol met hakenkruizen, beklad over Assad’s portret, dat mag wel, bij de GAZA demonstratie niet….

 

De Koerdisch Zaak:

De SP is grote  voorstander van deze zaak, laat een groot deel van hen ook vallen, de huidige Koerdische marionetten regering, levert olie aan Israël, dus zijn hiermee vriend van Israël, de andere helft is hier tegen en staat ook achter de Syrische zaak… dit spreekt voor zich.

 

Concluderend kunnen we zeggen, dat de SP niet de socialistische SP is die het was voor een grote groep mensen en  dit ook gaan merken in de toekomst, de SP  voert momenteel ook geen noemenswaardige oppositie meer in de 2e kamer. Het is erg stil rond hen en zij hebben  zich stilletjes , met bovengenoemde  acties aangesloten bij rechts en schuiven op, om net als de PvdA een sociaal-democratische-midden partij te worden, dit zal hen niet in dank afgenomen worden door veel kiezers !!

In Koerdistan, gefotografeerd door de SP, de Baath partij is naar grondbeginselen een socialistische Partij, dus deze foto bedoeld als steun naar de Koerden, staat haaks op wat zij socialisme noemen, je kunt niet verwachten dat in het Midden-oosten de democratie net als in Europa functioneert, ook het socialisme niet, maar hier is een taak weg geglegd, voor echte socialisten,  hierbij te helpen!

http://nl.wikipedia.org/wiki/Arabische_Socialistische_Ba%27ath-partij_%28Syri%C3%AB%29

Met als president in Syrië:  Bashar-hafez-al-Assad, democratisch (dwz de democratie van het midden-oosten) gekozen door het volk. Niet te verwarren met het dictatorschap van wijlen President Saddam Hussein van Irak.

By: Sonja

 

 

Advertisements