Kerstgroeten 2013 - Afl. 4 (vr 27 dec 2013, 02:41)

Wat schetst mijn verbazing gisterenavond bij het zappen over en weer naar diverse TV zenders, komt daar omroep MAX voorbij met een programma genaamd “Kerstgroeten van MAX”. In dit programma mogen familieleden van uitgezonden militairen naar oorlogsgebieden zoals Afghanistan, Irak etc, kerstgroeten doen d.m.v. een videoboodschap aan hun dierbaren aldaar.

De TV uitzending begon met een smartlap van Jan Smit, met iets over de storm doorstaan en we kunnen de wijde wereld aan, daarna volgde er een korte toespraak van Luitenant Generaal de Kruif met natuurlijk de woorden behouden thuiskomst voor onze jongens en meisjes! Wat een hypocriete uitzending, sorry als nieuw ingeburgerde autochtoon, viel ik dus bijna van mijn stoel. Het werd gepresenteerd als een gezellige familieavond, het publiek getooid met feesthoedjes en slingers, meezingend op diverse smartlappen over vrijheid en liefde! Tussendoor de videoboodschappen van de achtergebleven familieleden, de boodschappen waren veelal ik hoop dat jullie een heeele gezellige kerst hebben daar, maak het maar erg gezellig in dat verre land, tussendoor clipjes van het leger die de mensen daar helpt, maar soms ook hoe ze mensen arresteren!

Tjonge jonge wat denken de mensen wat we daar doen vakantie vieren? Lijkt er veel op, niets wordt er gezegd over het nut van de missie, ik denk dat sommige familieleden  nog even de wereldbol erbij moesten halen waar Afghanistan en Irak ligt en velen hadden de droom om in een korte broek kerst te vieren. Af en toe kwam er een politici voorbij van verschillende politiek partijen, die stelde dat onze jongens en meisjes daar toch daar zijn voor vrede en veiligheid pffff….!

Ik denk dat het tijd wordt, ook vanuit de overheid, om dit gedoe zoals ik het maar noem, iets beter uit te leggen, wij zijn (wie zijn wij kunnen je jezelf afvragen) waarom de Nederlandse krijgsmacht daar is? Vredesmissie, dat doe je niet met het leger, het woord zegt het al. Ik denk dat vele Nederlanders dit als een droombaan zien, voelen zich een soort Rambo, maar ja zonder schieten natuurlijk, veel glamour en gevoelens van die Heile Welt (2e wereldoorlog mentaliteit van de Duitsers) komen naar boven!

Het wordt tijd dat Nederland verandert en inziet dat deze missies totaal overbodig zijn, wat hebben wij te zoeken in een ander land? Vallen zij ons aan? Staan ze aan de grenzen van Europa, om onze landen te veroveren? Nee toch? Dus geld verspillende missies in tijden van crisis!

Als klap op de vuurpijl kwam René Froger met het lied Daar sta je dan, met tekst als een gebroken man , je ligt al maanden in de goot, waar zijn al je vrienden, bedoelt voor onze jongens daar of misschien de bevolking van Irak of Afghanistan?

Afsluitend het bericht dat a.s. maandag we en speciale uitzending komt over onze jongens en meisjes aan de ISRAËLISCHE SYRISCHE grens (wist niet dat ze daar al waren), dus allemaal kijken naar kerstgroeten uit het vakantieland SYRIË! A.s. maandag 30 december, omroep MAX !! wordt vervolgd ……..

Bron: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1386468

Kerstgroeten 2013 - Afl. 4 (vr 27 dec 2013, 02:41)

Kerstgroeten 2012 - Blok 7 (ma 31 dec 2012, 01:20)

Advertisements