Afbeelding

Voordat hij hoofd werd van de aan  al- Qaeda -gelinkte  groep Jahbat – al -nusra ,de  meest gevreesde radicale Terroristische groepering, vechtend en moordend tegen de Syrische regering  , was hij  leraar klassieke Arabisch taal, die tegen de Amerikaanse troepen in Irak vocht en al snel steeg in de rangen van het wereldwijde terroristische netwerk .
Verder is er weinig bekend over Abu Mohammad Golani , de man die Al- Nusra  leidt –  zoals waar hij  is of hij nog leeft of dood is .
” Zijn identiteit is echt een mysterie , ” zegt Charles Lister , analist bij IHS Jane’s Terrorisme en Insurgency Center .
De Syrische staatsmedia zei vorige week dat Golani , die bekend staat als de Emir van het Al Nusra Front, werd gedood in de strijd in Lattakia, het bolwerk van de Syrische president Bashar al Assad . Maar militanten ontkennen dat , doen het af als propaganda van de Syrische regering .

Golani is zo mysterieus dat niemand  met zekerheid kan zeggen wat zijn echte naam is . Golani is een “nom de guerre” , wat aangeeft dat hij werd geboren in de door Israël bezette Golan Hoogvlakte .
Een inwoner van Syrië , trad toe tot Al-Queda Irak , is wat  ambtenaren  van de regionale inlichtingendiensten zeggen .
Hij schoof  door naar de top van Al- Qaeda ‘s gelederen en keerde uiteindelijk terug naar Syrië kort na de Syrische crisis die begon  in maart 2011.
Lister , die militant brigades in Syrië volgt , zei dat hij  sceptisch is over meldingen van het overlijden Golani . Als het waar is , zouden ze het meer breed in de media zoals forums, internet en social media bekend gemaakt hebben, wat na onderzoek wel degelijk gebeurd is, alleen wordt er in de westerse media niet veel aandacht aan besteedt
” We hebben niets ongewoons gehoord en gezien onder de gelederen van Al- Nusra vechters die suggereren dat hun leider  in het leven is .   Islam Alloush , de woordvoerder van het Leger van de Islam een militante overkoepelende groep van Jahbat al – Nusra, vertelde dit aan Associated Press .

Irakese , Jordaanse en Libanese veiligheidsfunctionarissen beschrijven de 39 -jarige Golani als een van de hoogste leiders van Al Qeada . Volgens twee hooggeplaatste Iraakse militaire inlichtingendiensten , was hij  ooit een Arabisch leraar  voordat hij naar Irak ging , waar hij ten  strijde trok en uiteindelijk een naaste medewerker van Abu Musaab Zarqawi , de Jordaanse – geboren leider van al- Qaeda in Irak, werd .
Nadat Zarqawi werd gedood door een Amerikaanse luchtaanval in 2006 , verliet Golani  Irak , na een kort verblijf in Libanon , waar hij logistieke steun aanbood  voor de Jund al- Sham terroristische groep, die de al- Qaeda extremistische ideologie volgt, hebben ambtenaren, anoniem gezegd.

Daarna keerde hij terug naar Irak om weer te vechten  , maar werd gearresteerd door het Amerikaanse leger en gevangen gehouden  in Camp Bucca , een uitgestrekte gevangenis in  Irak de zuidelijke grens met Koeweit.  In  dat kamp , waar het Amerikaanse leger tienduizenden vermoedelijke militanten gevangen hield,  gaf hij les in  klassiek Arabisch aan andere gevangenen , volgens de ambtenaren , die op voorwaarde van anonimiteit spraken,  omdat ze informatie uit geheime dossiers hebben.


Na zijn vrijlating uit de gevangenis in 2008 , hervatte Golani zijn terroristische  werk , dit keer samen met Abu Bakr al – Baghdadi , het hoofd van al- Qaeda in Irak – ook bekend als de Islamitische Staat van Irak . Hij werd al snel benoemd tot hoofd van al- Qaeda operaties in de provincie Mosul .
Kort nadat de Syrische onrust begonnen , werd Golani verplaatst naar Syrisch grondgebied , volledig ondersteund door Baghdadi , vormden hij het Jahbat al –  Nusra Front, die voor het eerst werd aangekondigd in januari 2012 .
Een leider van Jordan ‘s ultra – orthodoxe en verboden Salafi beweging zei dat Baghdadi , Golani en Abu Jleibeen  , een senior van al- Qaeda , die een familie relatie heeft met de vrouw (één van de vrouwen) van Zarqawi ,  stuurde om te vechten in Syrië, waar Golani werd benoemd  als ” algemene Emir ” van al-Nusra en Abu Jleibeen de Emir van de zuidelijke provincie Deraa , de geboorteplaats van de Syrische opstand . Hij wilde  anonimiteit , uit angst voor  vergelding .
Onder leiding  van Golani ‘ , is al- Nusra uitgegroeid tot een van de meest grootste terroristische groeperingen , met een geschatte mankracht van 6000 tot 7000 militanten in heel Syrië .
De US State Department , die al- Nusra in december 2012 plaatste op de lijst van terroristische groeperingen , zei  dat      al-Nusa  bijna 600 aanslagen op zijn naam heeft , waaronder veel zelfmoordaanslagen , kleine – wapens operaties en bombardementen in de grote steden uitvoert .
 Door middel van deze aanvallen , heeft al- Nusra  getracht zichzelf te portretteren als onderdeel van de legitieme Syrische oppositie , terwijl het in feite een poging van al- Qaeda in Irak  is om  de strijd van het Syrische volk voor eigen kwaadaardige doeleinden , te kapen  .
Golani kreeg bekendheid in april 2013  , toen hij  een poging verwierp tot overname van al- Nusra door Baghdadi ,  wat het een scheuring binnen het wereldwijde netwerk  van al- Qaeda is. Golani distantieerde zich van de beweringen dat de twee groepen in één groep genaamd de Islamitische Staat van Irak en Groot-Syrië ( ISIS )  verenigd zijn , zoals was aangekondigd door Baghdadi
In plaats daarvan beloofde hij rechtstreeks trouw aan al- Qaeda ‘s leider Ayman Zawahri , waarvan werd gezegd , tegen  Baghdadi   te zijn, die pleitte om de  beide groepen samen te voegen  en zei dat zijn groep Jahbat al- Nusra te blijven wie zij zijn, onhafhankelijk en niet niet samen met Baghdadi.


In een geluidsopname ,  zei de de zacht gesproken stem van Golani,  trouw te zweren aan Zawahri en het doel  van de groep in Syrië niet te veranderen, een groot Syrië, gebaseerd op de leer van de extreme Islam met de Shari’a als richtlijn .
” Wij zeggen tegen onze mensen in Syrië dat al- Nusra  zal blijven omwille van de religie ,  waardigheid en haar bloed te verdedigen en het  doel niet  veranderen,  een statement van  Al- Golani.
Golani werd door het U.S. State Department aangemerkt  als een ” global terrorist ” in mei 2013.
In een andere geluid opname , zei Golani dat  zijn ultieme doel was : de omverwerping van Assad en de instelling van de Sharia in het hele land .
Ondanks enige wrijving met de leden van het zogenaamde vrije Syrische leger een militante groepering , werken de twee partijen vaak samen tegen de regeringstroepen in de rebellen overheesende gebieden . De ISIS en Nusra , die grotendeels zijn samengesteld uit buitenlandse militanten , zijn bekritiseerd voor hun ongeloofelijke brutaliteit en voor het proberen om een strikte versie van extremistische ideologie (Islam) onder hun controle, op te leggen aan de Syrische bevolking in de veroverde gebieden , nog strenger dan de Afgaanse Taliban.
De rebellen erkennen niets te weten sover Golani .  Jahbat -al-nusra , net als al- Qaeda in Irak , verhult de ware identiteit van haar hooggeplaatste leiders niet.

Een Jordaanse veiligheidsfunctionaris , die ook anoniem wenst te blijven , zei dat alleen de bovenste echelon van al- Qaeda  Golani ‘s echte naam weet , maar hij is algemeen bekend  als ” Al- Sjeik Al- Fateh , ” de Veroveraar Sheikh.
Op het  internet zoeken naar foto van Golani ‘is moeilijk je krijgt beelden , een van een jonge , bebaarde man in het zwart.
“Het is moeilijk om iets te weten , ” zei Alloush . ” Hij treedt niet in de openbaarheid”!

Afbeelding

 

links :

http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/middle-east/syria/131025/abu-mohammad-al-golani-leader-al-nusra-front-killed-s

http://sana.sy/eng/337/2013/10/25/508955.htm

http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/middle-east/syria/130304/syria-terrorism-photos

http://www.liveleak.com/view?i=758_1365607619

 

Advertisements