Sta toe dat mensen voor hun idealen vechten??

Dit is een ingezonden brief van Menno van der Veen in het NRC 26 Oktober 2013, Jurist en Filosoof die argumenteert dat het eigenlijk niets uitmaakt om wat mensen te doden in een ander land voor de Jihad, je moet tenslotte voor je idealen vechten!!

Ingezonden brief van van R. Min aan het NRC en Menno v.d. Veen:

Beste Menno v.d. Veen,

U slaat compleet de plank mis met vrijheid blijheid om in Syrie te gaan vechten [vandaag in NRC]. Weet u wel wat u zegt? En hoe “geweldsmisdrijven in het licht van de Jihad en terrorisme moeten worden begrepen” en mensen die dat “van uit religieus-idealistische motieven tegen een democratisch gekozen regering in Syrie willen opnemen”. “Oorlogen tegen schurkenstaten (hoe durft u?) worden niet gewonnen met enkel geweldloze protesten (…), maar door gepassioneerde mensen die bereid zijn hun leven op het spel te zetten (…) en te doden in naam van een ideaal”.

Bent u filosoof? Mag ik u het volgende zeggen: Syrie is altijd een goede seculiere staat geweest die het al 40 tot 60 jaar moet opnemen tegen de enige echte schurkenstaat Israel. Dat weet u niet en dat wilt u natuurlijk niet weten. Weet u niet meer van het principe van scheiding en staat. U doet een oproep om dat op te willen heffen nuttig of goed is.

U moet zich toch eens beraden op uw uitspraken. (En uw professie.)

Met vriendelijke groet.

Advertisements